Manavgat Emniyeti'nden banka müdürlerine bilgilendirme

Manavgat Emniyet Müdürlüğü, ilçedeki banka şubelerinin müdürlerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Manavgat Emniyeti'nden banka müdürlerine bilgilendirme
Manavgat Emniyeti'nden banka müdürlerine bilgilendirme
GİRİŞ 28.05.2015 16:23 GÜNCELLEME 28.05.2015 16:23

Emniyet Müdürlüğü ek hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıda Manavgat Emniyet Müdürü Ercan İlhan, Müdür Yardımcısı Suat Esin ve Asayiş Büro Amiri Başkomiser Hüseyin Işıklar, banka güvenliği, sahte para, dolandırıcılık, hırsızlık ve asayiş olaylarına karşı alınacak tedbirler konusunda banka müdürlerine bilgi verdi.

Ercan İlhan, banka personelinin çeşitli dolandırıcılık, kart kopyalama, sahte para gibi konularda çok dikkatli olması gerektiğini belirterek, son zamanlarda artan telefon dolandırıcılığı konusunda da banka müdürlerine uyarılarda bulundu.

Önemli olanın suçun işlenmeden önlenmesi olduğunu vurgulayan İlhan, özellikle telefonla bankaya girerek parasını çekmeye çalışan tedirgin müşterilerin bir şekilde sistem arızalı gibi bahanelerle oyalanarak işlemlerinin durulmasını ve polise haber verilmesini istedi.

İlhan, şöyle konuştu:

"Genelde banka soygunları, banka yanındaki boş ve tadilat işleri yapılan yerlerden, duvarlar delinerek, patlatılarak ve lazerle kesilerek gerçekleştirilmektedir. Eğer bankanızın yanında boş dükkan ve tadilat yapılıyorsa risk altındasınız demektir ve mutlaka bu konulara dikkat edilmesi gerekiyor."

Emniyet Müdür Yardımcısı Suat Esin de kart kopyalanması konusunda banka müdürlerini bilgilendirdi. Özellikle turistlerin kartları kopyalanmak suretiyle dolandırıcılık yapıldığına değinen Esin, "İstanbul Organize Suçların yaptığı araştırmaya göre 500 bin turist bu şekilde dolandırılmış ve mağdur olmuştur. Genellikle bu suçun çoğunluğu bu bölgelerde olmaktadır. Bu konuda da duyarlı olunması ve dikkat edilmesi gerekmektedir" dedi.

Asayiş Büro Amiri Başkomiser Hüseyin Işıklar, bankada çalışan özel güvenlik görevlilerinin de polis gibi kolluk kuvvet görevi yaptığını ifade etti.

Polis her zaman her yerde olamayabileceğine işaret eden Işıklar, "Bankalardaki asayiş olaylarında özel güvenliğe büyük sorumluluk ve görev düşüyor" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat