Genel seçime doğru

HDP Kars milletvekilli adayı Ayhan Bilgen, seçim çalışmaları kapsamında Sarıkamış ilçesinde muhtarlarla bir araya geldi.

Genel seçime doğru
Genel seçime doğru
GİRİŞ 28.05.2015 17:04 GÜNCELLEME 28.05.2015 17:04

Sarıkamış Muhtarlar Derneğini ziyaret eden Bilgen, yaptığı konuşmada, temsil ettikleri iradenin parlamentoya yansıması için çalışmalarını barış, kardeşlik ve huzur içinde yürütmeye çalıştıklarını söyledi.

Bilgen, muhtarların demokrasi adına önemli misyon üstlendiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Size oy veren vermeyen herkesin muhtarısınız. Biz de bütün muhtarlarımızın halkın iradesine saygı duymasını bekliyoruz. Hepimiz ülkemizin geleceğini, parti ve kişisel çıkarlarımızın üstünde tutmalıyız. Ben milletvekili olsam da olmasam da aynı mücadeleyi yürüteceğim. Bu ülkede birlikte yaşıyorsak dilimizde, kimliğimizde, inancımızda eşit olsun. Yani bütün etnik kimler aynı haklara sahip olsun diyoruz."

Her gittiği köyde muhtarlardan bir oy eksik kalırsa bir daha ki seçimde muhtar adayı olacağı esprisini yaptığını hatırlatan Bilgen, seçimlerde ülkede yeni bir sayfanın açılacağını düşündüğünü ifade etti.

Bilgen, "Bu ülkede siyaset anlayışının değişeceğini düşünüyoruz. Sadece çıkaracağımız milletvekili üzerinden hesap yapmayacağız. Aldığımız oy, bu seçimden sonra CHP'nin Kürt sorununa yaklaşımını değiştirecek, hatta MHP'nin belki barışa, demokrasiye dair durduğu yeri değiştirecek, iktidar partisinin parti içi demokrasi anlayışını değiştirecek" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'da Metro Hattındaki arıza 27 saattir giderilemedi
Sivas'ta geceye damga vuran penaltı: F.Bahçe ligin dışına itilmiştir