İzmir'de otomotiv işçileri eylem yaptı

İzmir'de araç lastikleri için jant üreten fabrikada çalışan işçiler, haklarını savunmadığı iddiasıyla bağlı bulundukları sendikayı protesto etti

İzmir'de otomotiv işçileri eylem yaptı
İzmir'de otomotiv işçileri eylem yaptı
GİRİŞ 28.05.2015 18:28 GÜNCELLEME 28.05.2015 18:28

İzmir'de jant üreten fabrikada çalışan işçiler, bağlı bulundukları Türk Metal Sendikasının haklarını savunmadığı gerekçesiyle protesto etti.

Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikanın bahçesinde bir araya gelen işçiler, slogan atıp bağlı bulundukları Türk Metal Sendikasına tepki gösterdi.

Grup adına basın açıklaması yapan işçi temsilcisi Mustafa Güdür, bir süre önce Tofaş ve Renault'ta çalışan işçilerin de eylem yaptığını hatırlatarak, üyesi oldukları Türk Metal Sendikasının işçilerin haklarını savunmadığını belirtti.

Sendikadan istifa etme kararı aldıklarını ifade eden Güdür, şöyle konuştu:

"Bu süreçte işverenden isteğimiz, işten atılmama garantisidir. Türk Metal'e geri dönüş olmayacağından kendi aramızda seçilen temsilcilerin resmi olarak tanınmasını, bunun yanında saat başı ücretlerimizde iyileştirme istiyoruz. Tüm bu isteklerimiz işverenle yazılı bir protokole bağlansın. Bu isteklerin dışında işverenle aramızdaki iyi niyet göstergesi olarak işimizi yapmaya devam edeceğiz. Biz CMS Çiğli, Pınarbaşı, Serbest Bölge çalışanları olarak bundan sonraki süreçte sendikal mücadelemizi nerede sürdüreceğimizin kararını aramızda yapacağımız oylama ile bölünmeden yine kendimizin vereceğiz."

Açıklamanın ardından işçiler dağıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
IMF'den Türkiye açıklaması