Kütahya'da kentsel dönüşüm çalışmaları

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, vatandaşlarla bir araya gelerek şehirde gerçekleştirilecek olan kentsel dönüşüm hakkında bilgi verdi.

Kütahya'da kentsel dönüşüm çalışmaları
Kütahya'da kentsel dönüşüm çalışmaları
GİRİŞ 28.05.2015 18:59 GÜNCELLEME 28.05.2015 18:59

Saraçoğlu, Sultanbağı, Börekçiler, Gültepe mahallelerinde uygulanması planlanan kentsel dönüşüm ile ilgili mahalle sakinleri ile bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

Bu bölgelerin depreme dayanıksız, eski binaların bir arada bulunduğunu veya binaların oturduğu zeminin kötü olduğunu belirten Saraçoğlu, şöyle konuştu:

"Hiç kimse mağdur edilmeyecek. Gönül rızası olmadan da kimsenin evi alınmayacak. Kentsel dönüşüm ile birlikte daha güvenli yaşanılabilir bir sosyal ortama kavuşulacak. Doğal afet riski faktörlerine karşı önlemini alan güvenli yaşam alanları üreteceğiz. Yaşanabilir kentin ve kentlinin ihtiyaçlarına cevap veren sağlıklı kent mekanları üreteceğiz. İnsan odaklı sosyal ve mekansal anlamda sürdürülebilir alanlar üreteceğiz. Şehrin yerel ekonomisine katkıda bulunacak ve istihdamı arttıracağız. Şehre ait doğal ve kültürel değerleri şehre kazandıracak ve şehir kimliğini ortaya çıkartacağız."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı