Şırnak Üniversitesi'nde mezuniyet töreni

Şırnak Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'nda (MYO) mezuniyet töreni düzenlendi.

Şırnak Üniversitesi'nde mezuniyet töreni
Şırnak Üniversitesi'nde mezuniyet töreni
GİRİŞ 28.05.2015 19:47 GÜNCELLEME 28.05.2015 19:47

MYO bahçesinde düzenlenen mezuniyet törenine Rektör Prof.Dr. Mehmet Nuri Nas, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Gelişi, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, rektör yardımcıları, MYO müdürleri, öğretim görevlileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Rektör Nas, törende yaptığı konuşmada, üniversite bünyesinde yapılan faaliyetlerden bahsetti.

Ülkelerin kalkınmasında üniversitelerin yaptığı katkılara değinen Nas, "İnsanlarımızın daha iyi bir yaşamı için, refah seviyesini yükselmesi için, ülkemizin gelişmesi için, son yıllarda temel eğitim ve yüksek eğitime çok ciddi yatırımlar yapılmaya başlanmıştır. Bu yatırımlardan birisi şüphesiz üniversitemizdir" dedi.

Prof. Nas, Şırnak Üniversitesi'nin 2008 yılında 3 fakülte ile eğitim öğretime başladığını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Üniversitemiz şu an 4 fakülte, 4 meslek yüksek okulu, iki yüksek okul ve iki enstitüye sahip olmuştur. 2008 yılında akademik personel sayısı 6 iken bu gün bu sayı 277 ulaşmış ve bunların 57'si öğretim üyesidir. 2008 yılında öğrenci sayısı 450 iken bu gün yaklaşık 3 bin 700'e ulaşmıştır. 2014 yılına kadar mezun ettiğimiz öğrenci sayısı 2 bin 12 iken bu yıl mezun edeceğimiz 670 öğrenci ile bu sayı 2 bin 700 ulaşacaktır."

Şırnak Cumhuriyet Başsavcısı Dönertaş da törene katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Mezun olan tüm arkadaşlarıma yeni hayatlarında başarılar diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Rektör Nas ve protokol, okulu dereceyle bitiren öğrencilere diploma ve başarı belgelerini verdi.

Tören, öğrencilerin kep atmasıyla sona erdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış