AK Parti'nin Tunceli mitingi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, halkın kabullendiği Çözüm Süreci'nin, 7 Haziran seçimleri sonrasında daha güçlü bir şekilde devam edeceğini ve en kısa zamanda sonuçlanacağını söyledi.

AK Parti'nin Tunceli mitingi
AK Parti'nin Tunceli mitingi
GİRİŞ 28.05.2015 20:14 GÜNCELLEME 28.05.2015 20:14

Arınç, partisince Tunceli Atatürk Spor Salonu önündeki alanda düzenlenen mitingde, hava muhalefeti nedeniyle kente karayoluyla geldiklerini, gecikmeden dolayı özür diledi.

Türkiye'de özel bir yeri olan Tunceli'de ve Dersim'de geçmişte çok acı olayların ve trajedinin yaşandığını belirten Arınç, şunları kaydetti:

"Maalesef, vahşiyane bir şekilde insanların katledildiği o acı olayları tekrar hatırlatmak istemiyorum. 1930'lu yıllarda bu topraklarda cereyan eden acı olayların asla bir daha tekerrür etmemesi, sorumluların da en azından bilinmesi ve onlar hakkında kamu vicdanının bir karar vermesi gerekiyordu.

Dersim olaylarını ilk defa su yüzüne çıkaran, burada yapılan ve hiç bir zaman da onaylanmaya zulümleri, Meclis kürsüsünde hükümet olarak da Cumhurbaşkanlığı makamı olarak da bu trajediyi ortaya koyan hükumetimiz olmuştur."

"Geçmişte yaşanan olaylar elbette geçmişte kalmıştır' diyerek üstünün kapatılması ve örtülmesinin mümkün olmadığının altını çizen Arınç, "Acıları tekrar yaşamak üzere değil ama bu ülkede haksızlıkların, zulümlerin yıllar geçse bile faillerinin bulunması ve hesaplarının sorulması gerekiyor. Bunu cesaretle ortaya koyan AK Parti hükumetimiz olmuştur. Sahiplenmesi gereken insanlar da maalesef bundan kaçmış, üzerine sorumluluk almamışlardır" dedi.

"Biz Türkiye'nin yer yerinde varız 81 ilinde varız"

Tunceli'den alacakları oyların artacağına ve en az bir milletvekili çıkaracaklarına inandığını belirten Arınç, Tunceli insanının Anadolu insanı gibi mert, yiğit ve dürüst olduğunu söyledi.

Tunceli'nin hiçbir yerin 'arka bahçesi' olmadığına işaret eden Arınç, konuşmasında şunlara yer verdi:

"Siz Munzur'un, Düzgün Baba'nın çocuklarısınız. Siz bu topraklar üzerinde çok şükür ki başınız dik olarak yaşıyorsunuz. Artık terör de bitecek. Çözüm Süreci ile Türkiye'de silahlar bırakılacak. Artık şehit cenazeleri gelmeyecek, annelerin gözyaşları dinecek. Huzur içerisinde Munzur'da alabalıklarıyla, dağda huzurlarıyla insanlar hür olarak barış içerisinde yaşayacaklar. Bunun teminatı da biziz . Eğer Çözüm Süreci'ni başlatan biz isek, bitirecek olan da biziz. Terör ne derse desin, amacına muvaffak olamayacak. Halkımızın kabullendiği Çözüm Süreci'nin inşallah 7 Haziran seçimleri sonrasında daha güçlü bir şekilde devam edeceğini ve en kısa zamanda sonuçlanacağını söyleyebilirim."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır