MÜSİAD'ın ATSO yönetimine istifa çağrısı

ATSO Başkanı Çetin: - "Sayın Lekesiz’in açıklaması yakışıksız ve kabul edilemez"

MÜSİAD'ın ATSO yönetimine istifa çağrısı
MÜSİAD'ın ATSO yönetimine istifa çağrısı
GİRİŞ 28.05.2015 20:34 GÜNCELLEME 28.05.2015 20:34

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Antalya Şube Başkanı Resul Lekesiz'in, odanın eski başkanı, CHP Antalya milletvekili adayı Çetin Osman Budak'ın direktifleriyle hareket ettiklerini öne sürerek, kendisine ve yönetim kurulu üyelerine yaptığı istifa çağrısına yanıt verdi.

MÜSİAD Antalya Şubesi yönetim kurulu başkan yardımcıları Ramazan Kalken, Mesut Torun, Süleyman Bilkay ve müdürü Yasin Esad Kara, Çetin ile ATSO Meclis Başkanı İzzet Bayar'ı ziyaret etti.

Çetin, ziyarette, reel sektörün ve ülke ekonomisinin gündeme gelmesi için seçim sürecinin ülke için en hayırlı şekilde tamamlanmasını beklediklerini söyledi.

Seçimler öncesinde tüm siyasi partilere ve sivil toplum kuruluşlarına verilmek üzere "Türkiye ve Antalya Ekonomisi: Sorunlar ve Çözüm Önerileri" başlığıyla seçim bildirgesi hazırladıklarını anlatan Çetin, "Sivil toplum örgütlerinin üyelerinin taleplerini, ekonomiye dair sorun ve çözüm önerilerini dile getirmeleri son derece önemli" dedi.

MÜSİAD'ın istifa çağrısı

Çetin, MÜSİAD Antalya Şube Başkanı Lekesiz'in kendilerine yönelik yazılı istifa çağrısına ilişkin ise şunları kaydetti:

"Sayın Lekesiz’in açıklaması, yakışıksız ve kabul edilemez. Tamamen siyasi amaçlı, siyasi içerikli ve bir bilgiye dayanmayan bir açıklamadır. Açıklama, bizim için hiçbir anlam ve önem ifade etmemektedir ancak Türkiye'de siyasi kutuplaşmanın hangi boyuta geldiğini göstermesi bakımdan vahimdir. Siyasi kutuplaşmanın ve gerginliğin toplumun bütün kesimlerine yayılması, ülkemizde sosyal barışı tehdit eder. Bu nedenle herkes sorumlu ve sağduyulu olmak zorundadır. Nitekim 25 Mayıs'ta meclis konuşmamda siyasi gerginliğin sosyal gerginliğe dönüşmemesi gerektiğini belirterek, ekonomide yapısal reformlar için siyasi partiler arasında uzlaşma olması çağrısı yapmıştım. Uyarımın ne kadar yerinde olduğunu bu açıklama göstermiş oldu."

MÜSİAD gibi sivil toplum örgütlerinin de bu bilinçle duruş sergilemesi gerektiğini vurgulayan Çetin, bu noktada yönetim kurullarına büyük görev düştüğünü ifade etti.

"Saldırgan söylemler kullanmamaları son derece önemli"

Çetin, sivil toplum kuruluşlarının başkanlarının sözlerinin, tüm kurumu ve üyelerini bağladığının altını çizerek, şöyle devam etti:

"Bu yüzden özellikle yönetim kurulu başkanlarının sözlerini tartıp ölçerek konuşmaları, siyasi söylemlere sapmamaları, eksik bilgiyle saldırgan söylemler kullanmamaları son derece önemlidir. MÜSİAD Şube Başkanı’nın da derneğin üyeleri adına bu bilinci taşıması gerekir. Bizi yakından tanıyan MÜSİAD üyeleri, Antalya şube başkanına gerekli cevabı kendileri verecekler, Resul Bey’in açıklamasının soyadına yakışmadığını kendisine hatırlatacaklardır."

Sivil toplum örgütlerinin Antalya için birlikte çalışması gerektiğini vurgulayan MÜSİAD heyeti ise Çetin ile Bayar'ı yarın yapılacak 5’inci Ekonomi Ajandası Programı'na davet etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı