Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın:

"Çözüm Süreci'ni yeni anayasanın, yeni anayasayı da Çözüm Süreci'nin ön sözü görüyoruz"

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın:
Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın:
GİRİŞ 28.05.2015 21:04 GÜNCELLEME 28.05.2015 21:04

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Çözüm Süreci'ni yeni anayasanın, yeni anayasayı da Çözüm Süreci'nin ön sözü gördüklerini söyledi.

Yalçın, kent merkezindeki sosyal tesislerde gerçekleştirilen Eğitim-Bir-Sen Batman Şubesi Genişletilmiş İl Divan Toplantısı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Çözüm Süreci'ni önemsediklerini anlattı.

Türkiye'nin, alışkanlıklarını geride bırakmaya başladığını, inkar ve asimilasyon politikalarından takdir, taltif ve restorasyon politikalarına geçtiğine dikkati çeken Yalçın, "kardeşlik süreci" diye anlandırılan Çözüm Süreci'ne Memur-Sen ailesi olarak önemli katkı sunduklarını ifade etti.

Yalçın, şunları kaydetti:

"Çözüm Süreci, önemli parametredir. Memur-Sen ailesi, bu sürecin destekçileri olarak elini, vücudunu taşın altına koyan kuruluşlardan biriyiz. Onursal Başkanımız Ahmet Erdoğdu'nun Akil İnsanlar Heyeti'nde yer alması da ortaya koyduğumuz tavrın göstergesidir. Çözüm Süreci'nin, bu ülkenin birliğine, beraberliğine, yeniden asli misyonuna dönüşüne vesile olduğunu düşünüyoruz. Çözüm Süreci'ni yeni anayasanın, yeni anayasayı da Çözüm Süreci'nin ön sözü görüyoruz. Türkiye, 7 Haziran genel seçimlerinden sonra önünde çok önemli iki hususla karşılamış olacak.

Birisi, yeni anayasanın yapılabilmesi, diğeri de Çözüm Süreci'nin başarıya ulaştırılabilmesi ve kardeşlik ikliminin yeniden tesisidir."

"7 Haziran, çok şey ifade ediyor"

Yalçın, Memur-Sen'in, kamu çalışanlarının 850 binini bünyesinde bulunduran, Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü olduğuna işaret etti.

Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"7 Haziran süreci, sadece kamu işverenini belirleme süreci değildir. 7 Haziran birçok şeyi ifade ediyor. Türkiye, normalleşmesini ve istikrarını devam ettirmelidir. Devam ettirebildiği müddetçe Türkiye, asli unsurların, asli misyonuna dönebilecek, kadim kültürün, kadim medeniyetin misyonunu omuzlayabilecek. Mazlum ve mağdur coğrafyalara umut olarak yeniden kendi işlevine dönecektir."

Bazı siyasi partilerin seçim bildirgelerinde ve söylemlerinde vesayetçi Türkiye'yi çağrıştıran vaat ve yaklaşımlarda bulunduğunu vurgulayan Yalçın, 28 Şubat ve 8 yıllık kesintisiz eğitim gibi Türkiye'yi geriye götüren yaklaşımlara geçit vermeyeceklerini dile getirdi.

Yalçın, "HDP'nin Diyanet İşleri Başkanlığı ile ilgili kurduğu cümlenin son derece rahatsız edici olduğunu, bu ülkede birlik ve beraberliğe asla hizmet etmeyeceğini ifade ediyorum" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?