Tarım Orman-İş üyelerinden "FIFA" protestosu

Didim ilçesinde düzenlenen temsilciler kurulu toplantısı öncesi Tarım Orman-İş üyeleri, Dünya Kupası organizasyonları için yapılan stadyum inşaatlarındaki işçilerin "yeni nesil kölelik yöntemiyle çalıştırıldığı" gerekçesiyle, "Red Card for FIFA" yazılı kırmızı kartlarla FIFA'yı protesto etti.

Tarım Orman-İş üyelerinden "FIFA" protestosu
Tarım Orman-İş üyelerinden "FIFA" protestosu
GİRİŞ 28.05.2015 22:25 GÜNCELLEME 28.05.2015 22:25

Tarım Orman-İş Genel Başkanı Şükrü Durmuş, Yol-İş'e ait bir otelde cumartesi gününe kadar sürecek temsilciler kurulu toplantısı öncesi yaptığı açıklamada, İnşaat ve Ağaç İşçileri Enternasyonali (BWI) tarafından "FIFA'ya Kırmızı Kart (Red Card for FIFA)" kampanyasına destek verdiklerini söyledi.

FIFA Dünya Kupası organizasyonları için yapılan stadyum inşaatlarındaki işçilerin "yeni nesil kölelik yöntemiyle çalıştırıldığını" ileri süren Durmuş, şu ifadeleri kullandı:

"2022 Dünya Kupası'nın yapılacağı Katar'da, göçmen işçiler, kafala adı verilen yöntem dahilinde kölelik benzeri sistemle çalıştırılmaktadır. Bu yöntemle göçmen işçilerin pasaportları, iş verenler tarafından toplanmakta ve bu işçiler, ağır iş kazası riski taşıyan alanlarda hiçbir güvenlik önlemi alınmaksızın çalıştırılmaktır. Bu inşaatlarda, bugüne kadar yüzlerce işçi yaşamını yitirmiş olup, eğer hiçbir önlem alınmaz ise Katar'da, Dünya Kupası’nın yapılacağı 2022 yılına kadar 4 bin göçmen işçinin yaşamını yitireceği öngörülmektedir.

Durmuş, 29 Mayıs'ta düzenlenecek kongreyle, FIFA'nın yeni başkanını seçeceğini hatırlatarak, seçilecek kişinin, işçi ve insan haklarına saygılı olmasını temenni ettiklerini dile getirdi.

Açıklama sırasında sendika üyeleri, "Red Card for FIFA" yazılı kırmızı kartlarla FIFA'yı protesto etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MİT'ten nokta operasyon: Rojda Bilen etkisiz hale getirildi
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...