Siirt Kent Arşivi zenginleşiyor

Siirt'in köklü tarihine ve kültürüne ışık tutmak için oluşturulan Kent Arşivine her geçen gün yeni eserler katılıyor.

Siirt Kent Arşivi zenginleşiyor
Siirt Kent Arşivi zenginleşiyor
GİRİŞ 29.05.2015 11:04 GÜNCELLEME 29.05.2015 11:04

Siirt'in köklü tarihine ve kültürüne ışık tutmak için oluşturulan Kent Arşivine her geçen gün yeni eserler katılıyor.

Siirt Kültürünün yansıtılması, sergilenmesi ve yaşatılması anlamında Siirtliler'in günlük hayatta kullanmış olduğu eski ve tarihi eşyalar Kültür Merkezinde sergilenmesi ve kentin tarihine ışık tutması amacıyla toplanmaya devam ediliyor.

Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürü Remzi Uslu, yaptığı açıklamada, kent arşivinin, bir kentin hafızası olduğunu, geçmişe ışık tutacak ve yeni nesillerin yapacağı araştırmalarında önemli rol oynayacağını söyledi.

Kısa bir süre içinde başlattıkları verimli çalışmada 200’e yakın tarihi özellik taşıyan eşyayı bağışlama yoluyla müdürlüklerine kazandırdıklarını dile getiren Uslu, "Kentin geçmişini ortaya koymak adına, eldeki var olan tarihi eski eşyalar, belgeler ve fotoğrafların hepsini derleyip bir araya getirerek, belli bir düzenle sergilemek ve bizden sonraki kuşaklara aktarmak amacıyla başlatılan çalışmalara hızla devam ediyoruz. Kent Arşivi, Siirt’in yaşadığı tarihsel serüveni canlı tutacak ve tarihsel bir yolculuğa çıkaracaktır" dedi.

Uslu, yaşadığı kenti tanıyan, bilinçli ve aidiyet bağı güçlü olan Siirtliler'den ellerinde bulunan kullanmadıkları eski eşyaları bağışlamalarını beklediklerini, bağışlanan eski eşya, belge veya fotoğrafın altına bağışlayanın adı yazılarak sergileneceğini belirtti.

Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürü Uslu, Siirtli Mimar ve Türk Sanat Müziği Sanatçısı Necdet Sönmez'in hassasiyet göstererek yarım asırlık cümbüşünü bağışladığını ve bu tutumundan dolayı Sönmez'e teşekkür ettiklerini kaydetti.

Sönmez, üzerinde 20. yüzyılda cümbüş mucidi Zeynel Abidin'in adının yazılı olduğu yarım asırlık cümbüşü, kent arşivinde sergilenmek üzere Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne hibe etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Biden'dan İran'ın İsrail'e saldırısıyla ilgili şok itiraf!
Baykar'dan vatandaşlara uyarı: Çağrılara itibar etmeyin!