THY kargo uçağında radyoaktif sızıntı

Hindistan’da THY'ye ait bir kargo uçağında radyoaktif sızıntı tespit edildi.

THY kargo uçağında radyoaktif sızıntı
THY kargo uçağında radyoaktif sızıntı
GİRİŞ 29.05.2015 11:04 GÜNCELLEME 29.05.2015 13:29

Başkent Yeni Delhi’deki Indira Gandhi Havaalanı'nda Türk Hava Yolları’na ait bir kargo uçağında radyoaktif sızıntı tespit edildi. 

Tıbbi kargodaki radyoaktif malzemeden kaynaklanan sızıntının ardından bölge güvenlik şeridiyle çevrildi. Bölgeye uzmanlar gönderildi. 

THY kargo uçağındaki sızıntının kontrol altına alındığı belirtildi. 

Öte yandan, sızan maddenin, kanser tedavisi için sipariş edilen madde olduğu öne sürüldü.

THY'DEN AÇIKLAMA

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul-Delhi seferini yapan kargo uçağında radyoaktif sızıntı iddiaları üzerine yapılan incelemede herhangi bir bulguya rastlanmadığını bildirdi. 

THY'den yapılan açıklamada, 28 Mayıs tarihli ve TK716 sefer sayılı İstanbul-Delhi seferiyle taşınan tıbbi içerikli malzeme paketi üzerinde ıslaklık görüldüğü belirtilerek, şunlar kaydedildi: 

"İlgili kargo, bunun üzerine Delhi'de resmi otoritelerce radyoaktif sızıntı şüphesiyle incelemeye alınmıştır. Bilginin tarafımıza ulaşmasıyla birlikte İstanbul'a dönen uçakta inişin ardından kargo ve teknik birimlerimizce gerekli kontrol ve radyasyon ölçümü yapılmış ve herhangi bir bulguya rastlanmamıştır. Konuyla ilgili resmi makamlara tarafımızcagerekli bilgilendirmeler yapılmıştır.''

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...