Görmez: Engelliler için yapılan her şey haktır

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Engelli kardeşlerimiz için yapılan düzenlemeler israf değil, haktır" dedi.

Görmez: Engelliler için yapılan her şey haktır
Görmez: Engelliler için yapılan her şey haktır
GİRİŞ 29.05.2015 12:04 GÜNCELLEME 29.05.2015 14:12
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Prof. Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığında gerçekleştirilen bir toplantıda, Türkiye genelinde faaliyet yürüten on dört vakıf, dernek ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

Toplantıda, dernek ve sivil toplum temsilcilerinin sorunlarını dinleyen Görmez, engellilere yönelik hizmetleri, manevi değeri yüksek, mukaddes bir görev olarak değerlendirdi.

Kudüs'e yaptığı ziyareti anımsatan Mehmet Görmez, altı günlük programı kapsamında, Gazze'de bir üniversiteye götürüldüğünü ve 120 işitme engelli öğrencinin aynı sınıfta ders gördüğüne tanık olduğunu anlattı.

"MUKADDES BİR GÖREVDİR"

Görmez, "Sizlerin de engelli kardeşlerimiz için yürüttüğünüz hizmet, manevi değeri yüksek mukaddes bir görevdir. Her birinize toplum olarak teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Hz. Peygamberin engellilere sunulan hizmetlere büyük önem verdiğini vurgulayan Prof. Görmez, şunları söyledi:

"Peygamber Efendimiz Medine'ye giderken yerini görme engelli Abdullah İbn-u Mektum'a bırakmıştır. Bugün bazı kitaplarda görme engelli birinin arkasında namaz kılmanın mekruh olduğu yazıyor. Bizler bugün Efendimizin yerini Abdullah İbn-u Mektum'a bıraktığını unutuyoruz. Peygamberimiz engelliler konusuna o kadar çok önem vermiş ki, biz ümmeti olarak Efendimiz kadar önem verememişiz. Konuşma engelli birine bir kelime dahi yardımcı olmak sadakadır. Yürüme engelli birine yardımcı olmak sadakadır. Bunu 1400 yıl önce Efendimiz söylemiştir. Sizler bugün engelli kardeşlerimiz için alfabe çıkarıyorsunuz. Onların okumasını sağlıyorsunuz."

"TOPLUMDA BİLİNÇ OLUŞTURULMALI"

Engelliler konusunda toplumda bir bilinç oluşturmanın önemine de değinen Görmez, "Bizler Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bu konuda yoğun bir çaba içinde olduk. Öncelikle kendi müftülerimiz, vaizlerimiz, imamlarımızda bilinç oluşması için çaba sarf ettik. Sonra hem camilerimizde hem de yayınlarımızda öncülük ettik. Hedefe tam olarak henüz ulaşamasak ta bu yolda ciddi bir gayret içindeyiz" dedi.

"YAPILAN DÜZENLEMELER İSRAF DEĞİL HAKTIR"

Görmez, "Bir şehirde büyük bir cami yapılsa ve o şehirde sadece bir tek engelli kardeşimiz olsa, o kardeşimiz için cami düzenlense bu israf olmaz. Engelli kardeşlerimiz için yapılan düzenlemeler israf değil, haktır" değerlendirmesinde bulundu.

"DİN CEVAP VERMELİ"

"Engelli bir kardeşimizin 'Ben neden dünyaya böyle geldim' sorusuna din cevap vermelidir" ifadelerini kullanan Görmez, "Diyanet İşleri Başkanı olarak benim bu soruya cevap vermem lazım. Engelliler teolojisini çok iyi ortaya koymamız gerekir. Buna ek olarak engelli haklarını da gerek kamu spotlarıyla gerek yürütülen hizmetlerle topluma anlatarak çok iyi ortaya koymak gerekir" diye konuştu.

YORUMLAR 19
  • guven 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardimciniz olsun Mehmet GÖRMEZ Hocam.Ayrica din dusmanlarinin soylemlerini anlamayan saf insanlara Allah suur versin.
    Cevapla
  • ömer 8 yıl önce Şikayet Et
    hadislerde müşrikleri örnek almayın diyor sen papanın zenginiliğini arabalarını uçağını (sözde) mı örnek alıyorsun. senin emsalin papamı?
    Cevapla
  • ibrahim 8 yıl önce Şikayet Et
    ulan bu adamın altına kdv ötv hariç 330 bin tl lik arabaya binmesine karşı gelirsiniz ama Bir işe halta yaramayan chp ve mhp ye giden paralara laf etmezsiniz. onların altındaki arabalara bakın..
    Cevapla
  • ASİL_BEY Halil SOBA 8 yıl önce Şikayet Et
    SAYIN hocam onların derdi araba,uçak falan değil.Onların derdi İslamla,müslümanlarla.Açıkça İslam ve müslüman düşmanlığını söyleyemiyorlar,dolaylı yoldan sana bulaşıyorlar.Uyma takiyecilere.Cevap vermeye bile değmezler yormayın ağzınızı.Siz ALLAH(CC) yolunda gerekli çalışmanızı yapmaya devam edin.Sonuna kadar arkandayız.
    Cevapla
  • metin 8 yıl önce Şikayet Et
    MÜSLÜMAN kardeş! hizmet için kullanılan arçlardan dolayı eleştirmek yerine, yapılan hayırlı işleri bir görseniz! demekki amacınız farklı. sende evinde buzdolabı, ça.makinası,vs.araçları kullanmasan daha tevazu-ulu olurdun amma.hadi neyse....
    Cevapla
  • bir müslüman 8 yıl önce Şikayet Et
    Peygamberimiz vefat ettiğinde sırtında hasır izleri vardı...Araba,uçak derken insanlara aza kanaat,sabır, tevazu konusunda nasıl akıl vereceksin...İslam adına insanları İslamdan soğutanlardır gerçek düşmanlar...
    Cevapla
  • bencede 8 yıl önce Şikayet Et
    islam için yapılan herşey haktır israf değildir. ne kadar pahaşıda olsa araç alabiliriz. 1.000.000Tl olsa bile.
    Cevapla
  • ne iciyorsunuz 8 yıl önce Şikayet Et
    ayni isi gorecek daha ucuzu varsa o alinmalidir. lukse kacmak israftir ve o da haramdir. isi haram olan insan da gelip bana Islam i anlatamaz.
    Cevapla
  • kimkim 8 yıl önce Şikayet Et
    Evet cok haklisiniz..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MİT'ten nokta operasyon: Rojda Bilen etkisiz hale getirildi
İYİ Parti'nin İBB adayı Kavuncu CHP-DEM ittifakına değindi ve asıl amaçlarını açıkladı...