Bursa'nın karbon ayak izi belirlenecek

Büyükşehir Belediyesi, şehrin karbon ayak izini hesaplayarak Bursa İklim Değişikliği Eylem Planı’nı hazırlayacak

Bursa'nın karbon ayak izi belirlenecek
Bursa'nın karbon ayak izi belirlenecek
GİRİŞ 29.05.2015 12:50 GÜNCELLEME 29.05.2015 12:50

Büyükşehir Belediyesi, karbon ayak izinin kent ölçeğinde hesaplanması ve Bursa İklim Değişikliği Eylem Planı’nın hazırlanması çalışmalarına başladı.

Buna göre, karbondioksit cinsinden ölçülen ve üretilen sera gazı miktarı açısından insan faaliyetlerinin çevreye verdiği zararın ölçüsü olan karbon ayak izi, Bursa için kent ölçeğinde hesaplanacak.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Proje kapsamında, veri teminin yapılacağı yerel paydaşları bilgilendirmek ve Bursa İklim Değişikliği Eylem Planının katılımcı bir platformda hazırlanmasını sağlamak amacıyla proje açılış ve eğitim toplantısı gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Nalan Fidan, Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyetleri neticesinde oluşturduğu sera gazı emisyonlarının, karbondioksit cinsinden belirlenerek kurumsal karbon ayak izinin belirleneceğini bildirdi.

Fidan, Bursa ölçeğinde konut, iş yeri, otel, sanayi, tarım, okul, hastane, yol, sokak aydınlatma ve kamu binalarının elektrik tüketimleri, şehir içi ulaşımda kullanılan tüm araçların egzoz emisyonları, katı ve sıvı atık bertaraf envanteri ve tarım kaynaklı salınımlarla ilgili verilerin toplanacağını ve bu verilerden yola çıkarak Bursa ili karbon ayak izinin hesaplanacağını aktardı.

Toplantıda, karbon ayak izi hesaplanması aşamasında belirlenen kirletici kaynaklardan yola çıkılarak, emisyon azaltım hedeflerini öngörecek Bursa İklim Değişikliği Eylem Planı'nın da projenin en önemli çıktısı olacağı belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
UNRWA Başkanı Lazzarini, İsrail’in yardım ajansını neden kapattırmaya çalıştığını açıkladı
Hollanda Meclisi'nden Türkiye kararı: Kavala ve Demirtaş serbest bırakılmazsa...