Bilecik'te "Organ bağışı" kampanyası

Bilecik'te "Organ bağışı" kampanyasında en fazla bağış kaydı alan Bilecik Valiliği tarafından başarı belgesiyle ödüllendirildi

Bilecik'te "Organ bağışı" kampanyası
Bilecik'te "Organ bağışı" kampanyası
GİRİŞ 29.05.2015 13:02 GÜNCELLEME 29.05.2015 13:02

Bilecik'te "Organ bağışı" kampanyasında en fazla bağış kaydı alan Bilecik Valiliği tarafından başarı belgesiyle ödüllendirildi.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, tedavisinin sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıkların, tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye'de de önemli sağlık sorunları arasında yer aldığı bildirildi.

Türkiye'de organ ve doku nakli bekleyen hastaların sayısının her geçen gün arttığı belirtilen açıklamada, "Ülkemizde organ bağışı ve nakli sayılarının yetersizliği son dönem organ yetmezliği nedeniyle tedavi görmekte olan birçok hastanın organ beklerken hayatını kaybetmesine neden olmaktadır. Ülkemizde organ nakli ile ilgili en önemli sorun, organ bağışı sayısındaki yetersizliktir. Bilecik'te bulunan tüm sağlık kurum ve kuruluşlarımızda görevli yetkilendirilmiş personel bağış işlemlerini sisteme kayıt etmek suretiyle kabul etmektedirler. Osmaneli Mustafa Selahattin Çetintaş İlçe Devlet Hastanesinde görevli hemşire Kenan Çolak, il genelinde 123 kişinin organ bağışı kabul işlemini gerçekleştirerek en yüksek sayıya ulaşmıştır" ifadesinde bulunuldu.

Açıklamada, en fazla organ bağış kaydı alması nedeniyle Bilecik Valiliğince başarı belgesiyle ödüllendirilen Çolak'ın belgesini İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz tarafından verildiği kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar