Manisa'da Ege Gelişim Projesi tanıtım toplantısı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Recai Berber, Ege Gelişim Projesi kapsamında Manisa'yı tuizmin merkezi yapmayı hedeflediklerini, Spil Dağı Milli Parkı'nı Türkiye'nin örnek Milli Parkı haline getireceklerini söyledi.

Manisa'da Ege Gelişim Projesi tanıtım toplantısı
Manisa'da Ege Gelişim Projesi tanıtım toplantısı
GİRİŞ 29.05.2015 14:04 GÜNCELLEME 29.05.2015 14:04

AK Parti Manisa İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenleyen Berber, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Ege Gelişim Projesi (EGEGEP) kapsamında 2019 yılına kadar Ege Bölgesi ve Manisa’da tamamlanacak ve yapılacak projeler ile ilgili bilgi verdi.

2019 yılına kadar Manisa’da yapılacak projeleri anlatan Berber, "Toplam 53 baraj ve gölet, 68 adet sulama tesisi, 1 içme suyu temin tesisi, 2 adet hidroelektrik enerji tesisi, 66 adet dere ıslah projeleri muhtevasında köprü, 3 adet şehir ormanı, 7 adet bal ormanı, 23 adet mesire yeri, 24 adet tabiat turizmi etkinlik alanında çalışılması, 34 adet otomatik meteorolojik istasyonunun tamamlanarak hayata geçirilmesi planlanmaktadır" diye konuştu.

Tamamlanan ve tamamlanacak projeler ile 572 bin 880 dekarlık arazinini sulanmasının sağlanacağını anlatan berber, bu sayede yılda 368 milyon liralık zirai gelir artışı sağlanacağını ve 110 bin kişiye içme suyu temin edileceğini vurguladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor
Bir partiden daha Cumhur İttifakı kararı! 4 il için resmen duyurdular