İstanbul'un fethinin 562. yıl dönümü

Bilecik Başkanı Yağcı: "İstanbul adeta 6 asrı aşkın dünyaya hak ve adalet dağıtan devlet anlayışının sigortası ve merkezi olmuştur"

İstanbul'un fethinin 562. yıl dönümü
İstanbul'un fethinin 562. yıl dönümü
GİRİŞ 29.05.2015 14:34 GÜNCELLEME 29.05.2015 14:34

Bilecik Başkanı Selim Yağcı, "İstanbul adeta 6 asrı aşkın dünyaya hak ve adalet dağıtan devlet anlayışının sigortası ve merkezi olmuştur" dedi.

Yağcı, İstanbul'un fethinin 562. yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, İstanbul Fethi'nin Türk ve dünya tarihindeki önemine değinerek, İstanbul'un fethi ile orta çağın sonu, yeni çağın başlangıcı olmakla birlikte aynı zamanda medeniyet çağının da açıldığını gösteren olay olduğunu kaydetti.

Kutlu fetihle birlikte insanlığın medeniyet gördüğünü, farklı dil, ırk ve dinden insanların nasıl bir arada huzur ve adaletle yaşayabileceğinin anlaşıldığını vurgulayan Yağcı, "İstanbul adeta 6 asrı aşkın dünyaya hak ve adalet dağıtan devlet anlayışının sigortası ve merkezi olmuştur. Osmanlı Devletinin kuruluş toprağı olan Bilecik'imizin fethini de kutlayacağımız bu günlerde bizler aslında çifte bayramı ve çifte kutlamayı gerçekleştireceğiz. Birlik ve beraberlik içinde olduğumuz süre içinde inşallah fetihlerin ruhu ve fetih kutlamaları kıyamete kadar sürecektir" ifadesinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?