Kan bağışlayanlara ehliyet işlemlerinde öncelik

Antalya Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğünde kan bağışı kampanyasına katılan vatandaşlara, ehliyet işlemlerinde öncelik verildiği bildirildi.

Kan bağışlayanlara ehliyet işlemlerinde öncelik
Kan bağışlayanlara ehliyet işlemlerinde öncelik
GİRİŞ 29.05.2015 14:39 GÜNCELLEME 29.05.2015 14:39

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Trafik Tescil Şube Müdürlüğünde kan bağışı kabul eden Türk Kızılayı'na destek veren vatandaşların müracaatları, sıra beklemeksizin kabul edilerek ehliyet işlemleri yapılıyor.

Kampanyaya destek veren İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, "Sağlıklı olan bütün vatandaşlarımızı 'Bir gün bana da ihtiyaç olur' düşüncesiyle kan vermeye davet ediyorum" ifadesini kullandı.

Ayrıca açıklamada, 29 Mayıs 2013 tarih ve 28661 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle motorlu taşıt sürücü sertifikalarına iki yıl süre tanındığından 29 Mayıs 2013 tarihinden önce alınmış sürücü sertifikaları için son müracaat tarihinin, 29 Mayıs 2015'ten 3 Temmuz 2015'e uzatıldığı kaydedildi.

Hak kaybına uğrayacak tüm vatandaşların müracaatlarının alındığı belirtilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Çevre illerden de yoğun bir şekilde ilimize gelerek sürücü belgesi almaya çalışan vatandaşlarımızın da katılımlarıyla bu durumda olan sertifika sahipleri, ilimizde Trafik Tescil Şube Müdürlüğümüzde aşırı yoğunluğa neden olduğundan, vatandaşlarımızın mağduriyetlerini önlemek amacıyla randevu sistemi iptal edilerek, doğrudan müracaat sistemine geçilmiştir."

Açıklamada, yoğunluk içerisinde müracaat eden vatandaşların mağdur olmamaları için Trafik Tescil Şube Müdürlüğüne ilave kat yapılarak faaliyete geçirildiği bildirilerek, şöyle denildi:

"Diğer birimlerimizden personel takviyesiyle ilave bilgisayar, yazıcı ve parmak izi alım cihazları alınmış ve fazla mesai yapılarak, müracaat işlem hacmi normal günde alınacak kapasitenin on katına kadar artırılmıştır. 29 Mayıs 2013 tarihinden önce alınmış sürücü sertifikaları için son müracaat tarihi 3 Temmuz 2015, 29 Mayıs 2013 tarihinden sonra alınmış sürücü sertifikaları için süre, sertifika veriliş tarihinden itibaren iki yıl olarak düzenlenmiştir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!