Ağaç kesme motorundan motosiklet

Sakarya'da 8. sınıf öğrencisi Abdullah Karagöz, ağaç kesme motorundan üç tekerlekli motosiklet yaptı

Ağaç kesme motorundan motosiklet
Ağaç kesme motorundan motosiklet
GİRİŞ 29.05.2015 15:10 GÜNCELLEME 29.05.2015 15:10

Sakarya'da 8. sınıf öğrencisi Abdullah Karagöz, ağaç kesme motorundan saatte 30 kilometre hıza ulaşabilen üç tekerlekli motosiklet yaptı.

Karasu Denizköy Ortaokulunda eğitim gören Karagöz, hazırladığı motosikletle okulun yıl sonu sergisi sırasında gösteri sundu.

Karagöz, gazetecilere yaptığı açıklamada, üç tekerlekli motosikleti, babasının ağaç kesme motoru ve aktarma zincirini kullanarak geliştirdiğini söyledi.

Çalışmasına "El Motoruyla Gidelim" adını verdiğini ifade eden Karagöz, motosikletinin saate 30 kilometre hıza ulaşabildiğini belirtti.

Küçüklüğünden beri mekanik araçlara ilgi duyduğunu anlatan Karagöz, "Önce pedallı bisiklet yapmayı düşündüm. Daha sonra 'Neden motorlu olmasın' dedim. Babamdan ağaç kesmek için kullandığı motoru aldım. Gerisi benim için kolay oldu" diye konuştu.

Üniversitede makine mühendisliği bölümünü okumayı hedeflediğini dile getiren Karagöz, "Türkiye, yerli otomobil yapmayı tartışıyor. En büyük hayalim, öz be öz Türk malı bir otomobilin yapımı sırasındaki teknik kadroda yer almak" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar