Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da

Cuma namazını Yeni Cami'de kılan Erdoğan, Yenikapı’da yapılacak fetih kutlamalarına ilişkin açıklama yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da
GİRİŞ 29.05.2015 15:14 GÜNCELLEME 29.05.2015 15:14

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un fethinin 562. yıl dönümü nedeniyle yarın, Yenikapı'da İstanbullularla buluşacaklarını belirterek, Türk Yıldızları'nın, "çok çok müstesna" gösteriler sunacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ziraat Katılım Bankası'nın açılışının ardından Eminönü'ndeki Yeni Cami'de cuma namazı kıldı.

Cami çıkışında kendisini bekleyenlerin fetih yıl dönümünü tebrik eden Erdoğan, kutlamaların yarın Yenikapı'da yapılacağını hatırlattı. Erdoğan, bundan sonra da İstanbul'un fethinin, muhteşem bir şekilde Cumhurbaşkanlığı himayesinde kutlanmaya devam edeceğini belirtti.

Fetih kutlamalarında, yarın 562 kişilik mehter takımının gösteri yapacağını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"İnşallah kendim başta olmak üzere sayın Başbakanımız, belediye başkanımız, valimiz sizlere hitap edeceğiz. Bunun yanında Türk Hava Kuvvetlerimizin Türk Yıldızları, çok çok müstesna olan gösterilerini bu kutlamalarda yapacaklar. Ayrıca, havai fişek, lazer gösterileri yapılacak. Tüm İstanbullularla, yarın inşallah Yenikapı’da olacağız"

Vatandaşlar, cami çıkışında Erdoğan'a yoğun sevgi gösterisinde bulundu. Erdoğan da onlara el sallayarak karşılık verdi.

Erdoğan'a, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de eşlik etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!