MİT tırları savcısı mahkemeye başvurdu

Cumhuriyet Gazetesi tarafından MİT tırlarının durdurulmasıyla ilgili yayınlanan görüntülere sahte olduğu gerekçesiyle yayın yasağı getirildi

MİT tırları savcısı mahkemeye başvurdu
MİT tırları savcısı mahkemeye başvurdu
GİRİŞ 29.05.2015 15:48 GÜNCELLEME 29.05.2015 21:11
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Can Dündar'ın Cumhuriyet Gazetesi'nin manşetinde yer alan MİT tırlarına ait olduğu olduğu belirtilen fotoğraflı haber ile bazı internet sitelerinde bu görüntüleri yayınlayanlar hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

BAŞSAVCI SALİHOĞLU'NUN İMZASIYLA YAZILI AÇIKLAMA

Akşam saatlerinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu imzasıyla yapılan açıklamada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2014/41637 sayılı soruşturması kapsamında 1 Ocak 2014 tarihinde Hatay'ın Kırıkhan ilçesi, 19 Ocak 2014 tarihinde de Adana'nın Ceyhan ilçesinde, MİT'e ait yardım TIR'larının durdurulması olayıyla ilgili, 26'sı tutuklu olmak üzere şüpheliler hakkında, "terör örgütü kurmak ve yönetmek, kurulan örgüte üye olmak, terör örgütünün faaliyeti kapsamında siyasal veya askeri casusluk, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" suçlarından soruşturma yürütüldüğünü hatırlattı.

"HİÇBİR BİLGİ, BELGE, DELİL VE EMARE YOK"

Açıklamada, başsavcılığın 2014/41637 sayılı soruşturması ve Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yetkisizlik kararıyla birleştirilen soruşturma dosyası kapsamında, "Söz konusu yardım faaliyetinin, herhangi bir terör örgütüne ya da yasal olmayan herhangi bir oluşuma yönelik yapıldığına dair hiç bir bilgi, belge, delil ve emare yoktur" denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Buna rağmen, şüphelilerce MİT mensuplarının telefonları sahte isimle dinlenilmekte, öğrenilen yardım faaliyetinin planlanan kurgu çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti devletinin terör örgütlerine yardım ettiği algısı oluşturmak amacıyla tertibat alınmakta, Türkiye Cumhureyeti devletine sahte ihbar ve sahte delillerle tuzak kurularak gerçeğe aykırı biçimde oluşturulan kurgu doğrultusunda arama kararına yazılan 'sahte' ibareyle, (illegal bir örgütün ismi kullanılarak) yardım TIR'ları durdurulmakta ve aranmaya çalışılmaktadır.

TCK'NIN 3 TMK'NIN 2 MADDESİ UYARINCA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Cumhuriyet Gazetesi'nin 29 Mayıs 2015 tarihli sayısının ilk sayfasında ve bazı internet sitelerinde Can Dündar imzasıyla Cumhuriyet Başsavcılığı'mızın 2014/41637 sayılı soruşturma dosyası kapsamında haklarında soruşturma yürütülen sivil ve asker şahısların durdurduğu MİT'e ait yardım TIR'larıyla ilgili olduğu iddiasıyla bazı görüntülerle birlikte haberler yayınlanmaya başlanmıştır. Cumhuriyet Başsavcılığı'mızın soruşturma dosyası kapsamında ya da Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yetkisizlik kararıyla başsavcılığımıza gönderdiği dosya kapsamında bu görüntülere ilişkin hiç bir bilgi ve belge yoktur. Bütün bu sebeplerle TCK'nin 327, 328 ve 330. maddeleri ile 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 6 ve 7. maddeleri uyarınca, 'devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme, siyasi ve askeri casusluk, gizli kalması gereken bilgileri açıklama, terör örgütünün propagandasını yapmak' suçlarından söz konusu yayınları yapanlar hakkında cumhuriyet başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır."   

GÖRÜNTÜLERİ YAYIMLAYAN SİTELERE ERİŞİM YASAĞI

Öte yandan soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İrfan Fidan'ın söz konusu habere ilişkin görüntüleri yayımlayan internet sitelerindeki yayın içeriklerine erişimin engellenmesini talebinin, İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği'nce kabul edildiği öğrenildi.  

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 37
  • amasyalı 8 yıl önce Şikayet Et
    montajdır montaj
    Cevapla
  • RTE Fan 8 yıl önce Şikayet Et
    Millet uyaniyor, devlet gucleniyor. Hepimize hayirli olsun
    Cevapla
  • Fikir 8 yıl önce Şikayet Et
    Devlet isi bu. Ulan ister Doldurur gonderir isterse tank yukler gönderir. size neulan hashasiler
    Cevapla
  • Mehmet Osmanoğlu 8 yıl önce Şikayet Et
    Nihayet devletin gücünü görmeye başladık. Adalete güven gelmeye başladı. Buranın Muz Cumhuriyeti olmadığını anlayacaklar.
    Cevapla
  • kürt 8 yıl önce Şikayet Et
    ak partiye oy vermedim ama bundan sonra verecem
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi