6. Dünya Arı Günü

Muş'ta düzenlenen "6. Dünya Arı Günü" etkinlikleri kapsamında, Anavarza Çocuk Tiyatrosu ekibi, çocuklar için tiyatro oyunu sahnelendi.

6. Dünya Arı Günü
6. Dünya Arı Günü
GİRİŞ 29.05.2015 16:39 GÜNCELLEME 29.05.2015 16:39

Öğretmenevi Konferans Salonunda sahnelenen, Nedim Saban'ın yazıp yönettiği "Bal Arıları ve Hınzır Ayı" oyunu çocuklardan yoğun ilgi gördü.

Anavarza Çocuk Tiyatrosu Genel Müdürü Can Sezen, 6. Dünya Arı Günü etkinlikleri kapsamında, "Bal Arıları ve Hınzır Ayı" adlı tiyatro oyununu sahnelediklerini söyledi.

Oyunu birçok ilde sahneleyeceklerini ifade eden Sezen, şöyle konuştu:

"Bugün çok önemli bir gün. Türkiye'nin gerçekten bu farkındalığı anlaması önemli. Etkinliklerde çocuk tiyatrosuyla yer almamız farkındalığa katkı sunacağına inanıyorum. Bu konuyu daha sonra Türkiye'nin çeşitli yerlerinde sergileyeceğiz. Bunun önemini tiyatroyla çocuklarımıza anlatmaya devam edeceğiz. Arıcılığın dünyada ekolojik dengesindeki önemini anlatan ve aslında arıların nesli tükenirse neler olabileceğini anlatan bir çocuk oyununu sahneledik."

Ardından resim yarışmalarında başarılı çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

Programa Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, veliler ve çok sayıda davetli katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi