Seben Belediye Başkanı Özbağ:

Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, "Bu sene Seben Gölü ile 40 bin dönümlük tarım alanını sulayacağız" dedi.

Seben Belediye Başkanı Özbağ:
Seben Belediye Başkanı Özbağ:
GİRİŞ 29.05.2015 16:43 GÜNCELLEME 29.05.2015 16:43

Özbağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Seben Gölü'nün, kent için önemli bir değer olduğu belirtti.

Elmasıyla ünlü olan Seben'de yaşanan su sıkıntısı nedeniyle elma üretiminin azaldığını kaydeden Özbağ, "Eskiden elma denilince Seben akla gelirdi. Ama artık bunu sağlayacak bir üretimimiz yok. Bunun için bu göl çok önemli. Burada biriken su, su kanalları ile ilçemize bağlı köylere aktarılacak. Bu sayede ilçemizde elma üretimi tekrar başlayacak. Elmanın yanında birçok meyve ve sebze de artık ilçemizde sorunsuz şekilde üretilecek" diye konuştu.

Özbağ, ilçenin tarım anlamında bulunmaz bir iklime sahip olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"İlçemizde elmadan ziyade birçok meyve ve sebze üretiliyor. Köylerimizin toprakları çok verimli, bunun yanında iklimimiz de birçok Akdeniz meyvesinin üretimine müsait. Zaten kavun başta olmak üzere, karpuz, domates, salatalık, patlıcan gibi ürünler ilçemizde üretilmektedir. Bu sene Seben Gölü ile 40 bin dönümlük tarım alanını sulayacağız. Bundan sonra bu meyve ve sebzelerin üretim oranı da artacak ve başta ilçemiz olmak üzere ilimizin ekonomisi de olumlu yönde etkilenecek."

Gölde, 50 milyon metreküp su bulunduğunu anlatan Özbağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Seben Gölü, Abant’ın yedi katı büyüklüğünde. Bu göl, Bolu’nun bundan sonraki turizm ivmesinde büyük bir öneme sahip. Başbakanımızın da ifadesiyle 'Bolu turizm bölgesi ilan ediliyor'. Seben Gölü başta olmak üzere Bolu’nun büyük bir kısmı turizm bölgesi ilan oldu. Ayrıca bu sene itibariyle 7 tane köyümüz Seben Gölü'nde balıkçılık faaliyetine başladı. İnşallah önümüzdeki süreçte oraya bir teknemiz gelecek. Bu tekneyle hem gölde seyir yapacağız, hem de burada balık yakalayıp Seben'in ekonomisinde bir destek olacağını düşünüyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
O soru çileden çıkarmaya yetti! Mehmet Büyükekşi, kritik toplantıyı terk etti
İstanbul'da Metro Hattındaki arıza 27 saattir giderilemedi