Küçük Fatih'in dramı boyundan büyük!

Karaman'da hayvancılıkla uğraşan Taşkara ailesinin talasemi hastası 2 yaşındaki oğulları Fatih, ilik nakli olabilmek için yardım bekliyor.

Küçük Fatih'in dramı boyundan büyük!
Küçük Fatih'in dramı boyundan büyük!
GİRİŞ 29.05.2015 16:51 GÜNCELLEME 29.05.2015 17:20
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Merkeze bağlı Bayır köyünde 3 yıl önce evlenen Ali (28) ve Fadime  Taşkara'nın (23) mutluluğu, bebekleri Fatih'in 6 aylık olduğunda  rahatsızlanmasıyla yarım kaldı. Gittikleri hastanede "Akdeniz anemisi" olarak da  bilinen "talasemi majör" teşhisi konulan minik Fatih'e 20 günde bir Konya'da kan  verilmeye başlandı. Kan değerleri düştüğünde kıpırdayacak hali kalmayan küçük  Fatih, her kan aldığında hayata adeta yeniden bağlanıyor. Anne Fadime Taşkara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçimlerini  hayvancılıkla sağladıklarını, yaz kış çadırda yaşadıklarını söyledi. Hayatın tüm zorluklarına eşiyle katlandıklarını ancak çocuklarının  rahatsızlığının kendilerini çaresiz bıraktığını belirten Taşkara, "Şimdi 2  yaşında olan oğlumun hastalığını 6 aylıkken öğrendik. Fatih sık sık  rahatsızlanınca doktora götürdük. Çeşitli tahliller yapıldı. Doktorlar, Fatih'in  Akdeniz anemisi olduğunu ve mutlaka büyük bir hastanede tedavi olması gerektiğini  söyledi" diye konuştu.  Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde  oğluna kan verilmeye başlandığını ifade eden Taşkara, şunları kaydetti:

"Fatih'i kan verilmesi için 20 günde bir Konya'ya götürüyoruz. İşin  acı tarafı, bu kesin bir tedavi değil. Kesin sonuç alabilmek için ilik nakli  olması gerekiyor. Uygun ilik için akrabalarımızdan örnek alınması gerekiyormuş.  Bir çocuğumuz daha olursa, onun uygun donör olma şansı yüksekmiş. Fakat eşim de  ben de hastalığın taşıyıcısı olduğumuz için doğacak çocuğun da hasta olma  riskinin çok yüksek olduğunu söylediler."

 "İlik nakli olmazsa hayatını kaybedecek"

 Taşkara, yeşil kartlı olduklarını, hastanelerde herhangi bir sorun  yaşamadıklarını belirterek, şöyle devam etti: "Hastanelerde bir sıkıntı çekmiyoruz. Fakat Konya'ya gidip gelmek,  orada kalmak bizi çok zorluyor. Eşim hayvanların yanından ayrılamadığı için, tek  başına mücadele etmek zorunda kalıyorum. Çocuğum çok acı çekiyor. İlik nakli  olmazsa hayatını kaybedecek. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Çevremizdekilere,  akrabalarımıza bile durumu anlatıp kan örneği vermeye razı edemiyoruz. İkna etsek  bile onları Konya'ya getirip, götürecek imkanımız yok. Ne yapacağımı şaşırdım.  Tek dileğim oğlumun sağlığına kavuşması. Fatih bir kere güldüğünde, dünyalar  benim oluyor. Yetkililerden ve hayırseverlerden yardım eli uzatmalarını  bekliyorum."

"Organlara hasar veriyor"

Karaman'da özel bir hastanede Fatih'in sağlık kontrollerini  gerçekleştiren çocuk hastalıkları uzmanı Dr. Fadime Öcal da çocuğun hastalığının  çok ağır seyrettiğini söyledi. Çocuğun vücudunun gerekli kanı üretemediğini anlatan Öcal, "Fatih'e 20  günde bir kan nakli yapılıyor. Devamlı kan nakli yapıldığı zaman, bir süre sonra  kandaki fazla demir kalpte, böbreklerde birikiyor. Bu da organlara hasar veriyor.  Bu olay hastanın hayatını kaybetmesi ile sonuçlanabiliyor. Kesin tedavisi için  ilik nakli olması gerekiyor. İlk önce uygun iliğin bulunması lazım. Bu alanda  uzman hastanelerde bu işlem yapılabiliyor" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 24
  • toxin 8 yıl önce Şikayet Et
    güzel yavrum Rabbim seni Anana Babana bağışlasın Amin.
    Cevapla
  • Seda 8 yıl önce Şikayet Et
    kücük kardesimize destek olmak icin nasil ulasabilirim ? yurt disindayim avusturyadan yardim etmek istiyorum
    Cevapla
  • tarık 8 yıl önce Şikayet Et
    aşağıda halil ibrahim azak tlf numarası vermiş oradan irtabat sağlayabilirsiniz
    Cevapla
  • ayşe 8 yıl önce Şikayet Et
    yavrummm rabbim yardımcın olsun
    Cevapla
  • kenan apaydin 8 yıl önce Şikayet Et
    bakislarin cigerimi parcaladi cocuk allah yardimcin olsun. birileri bu aileye ulasmamiza vesile olsun lutfen.
    Cevapla
  • Halil İbrahim AZAK 8 yıl önce Şikayet Et
    Benim kayın biladerim olur ulaşmak isteyenlere irtibat sağlayan bilirim TL 05358330270
    Cevapla
  • ferhatt 8 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim El Şafii isminin hürmetine şifa versin inşaAllah.Amin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'