"Okul üzümü akıl üzümü" projesi

Proje kapsamında Bilecik'te ilköğretim okullarında kuru üzüm dağıtımına başlandı

"Okul üzümü akıl üzümü" projesi
"Okul üzümü akıl üzümü" projesi
GİRİŞ 29.05.2015 16:54 GÜNCELLEME 29.05.2015 16:54

Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığı ile başlatılan "Okul Üzümü Akıl Üzümü" projesi kapsamında, TOKİ İlköğretim Okulunda düzenlenen törenle öğrencilere üzüm dağıtımına başladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Okulun Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törende, neslin sağlıklı olmasının ancak sağlıklı ve dengeli beslenmeyle, güvenilir gıda tüketmekle olacağını söyledi.

Sağlıklı kafaların sağlıklı vücutta olacağını ve sağlıklı kafaların da ülkeyi güzel yönetip ülke için güzel şeyler yapacağını ifade eden Yıldız, öğrencilere hitaben, "Yarın bizim buradaki yerlerimizde ve daha yukarlarda sizler olacaksınız. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak Milli Eğitim Bakanlığı ile daha önceden süt programı başlatmıştık. Süt çocukların büyümesi için çok önemli bir gıdadır. Osmanlı, dünyaya adaletle hükmetmiş o büyük devlet o dönemde çocukların ceplerine üzümle fındık koyarlardı. Üzüm beyni çalıştırır, fındık enerji verir. Şimdilerde ise çocukların beslenme çantalarında abur cuburlar yer alıyor. Sabah kahvaltı yapın, süt için ve annelerinizin hazırladığı yiyecekleri tüketin. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak süt ve kuru üzüm olmak üzere ileride inşallah fındık ve benzeri gıda takviyeleriyle sağlıklı nesillerin yetişmesi hedefimizdir" ifadesinde bulundu.

Konuşmaların ardından öğrencilere paketler halinde kuru üzüm dağıtımı yapıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye iddiası gündem olmuştu: Katar'dan Hamas açıklaması
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı