"Erzurum Avrupa'ya Uçuyor - 2" Projesi

Vali Ahmet Altıparmak himayesinde sürdürülen "Erzurum Avrupa'ya Uçuyor - 2" Projesi başladı.

"Erzurum Avrupa'ya Uçuyor - 2" Projesi
"Erzurum Avrupa'ya Uçuyor - 2" Projesi
GİRİŞ 29.05.2015 16:58 GÜNCELLEME 29.05.2015 16:58

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 29 Mayıs - 17 Haziran 2015 tarihlerinde 45'er öğretmenden oluşan 3 grubun Çek Cumhuriyeti'nde Prag'a ve Almanya'da Dresten'e gideceği belirtildi.

Projeye, Erzurum'da görev yapan ve hiç yurtdışına çıkmamış, sınıf ve branş öğretmenleri ile idarecilerin katıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Öğretmenlerimiz, Avrupa ülkelerinin sosyal yaşamdaki kuralları, çalışma ve iş hayatları, tarihi ve kültürel zenginlikleri koruma kültürü ve özellikle eğitim sistemlerini yerinde görülerek iyi örneklerin ilimize transfer edilmesi sağlayacak. Projeye katılan öğretmenler İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve Kaymakamlıklar tarafından seçilen ve yurt dışına hiç çıkmamış öğretmenlerden oluşuyor. 135 öğretmenimiz Prag'da Zakladni Skola Materrska, Vyssi Odborna Skola, Gymnazium Jana Keplera, Stredni Skola İnternational okullarında incelemede bulunarak, genel olarak Avrupa eğitim sistemleri hakkında bilgi alacak."

Projenin ilk aşamasında 27 Ocak - 8 Şubat 2015 tarihlerinde 160 öğretmenin katılımı ile Budapeşte, Viyana ve Bratislava'ya gezi düzenlendiği anımsatıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'den 'erken seçim' çıkışı! ‘Akdi bozmak demektir’
Barbados, Filistin'i devlet olarak tanıdı