"Fetih Kutlaması ve Saray Şenliği Programı"

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Topkapı Sarayı'nı Sevenler Derneği tarafından düzenlenen at ve okçuluk gösterilerinin yer aldığı "Fetih Kutlaması ve Saray Şenliği Programı" Topkapı Sarayı'nda yapıldı.

"Fetih Kutlaması ve Saray Şenliği Programı"
"Fetih Kutlaması ve Saray Şenliği Programı"
GİRİŞ 29.05.2015 18:22 GÜNCELLEME 29.05.2015 18:22

Etkinlik, Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu bünyesindeki mehter takımının Ayasofya Müzesi önünden yürüyüşüyle başladı. Süvariler, mehter marşları eşliğinde Topkapı Sarayı'na kadar yürüdü. Mehter topluluğu, Saray'ın şenlik alanında (IV. Avlu) tarihi marşlardan ve kahramanlık türkülerinden oluşan bir konser verdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Haluk Dursun yaptığı konuşmada, etkinliğin yapıldığı avlu hakkında bilgi verdi.

Uzun süredir ziyaretçilere kapalı olan bu alanın tarihi misyonuna uygun hale getirildiğini belirten Dursun, "Binaların hedefleri hep bu avluyu görmek içindir. Topkapı Sarayı'nda bu idman alanını şenlik alanıyla beraber ziyaretçilere açtık" diye konuştu.

Konuşmanın ardından atlı ve okçuluk gösterileri yapıldı, ziyaretçilere helva ve saray şerbeti dağıtıldı. Renkli görüntülere sahne olan şenliğe vatandaşların ilgisi büyük oldu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!