Eskişehir'deki otomotiv işçilerinin iş bırakma eylemi

Eylem başlatan işçilerin sözcüsü Demirbaş: - "Çamurda, yağmurda derme çatma naylon örtülerle kendimizi korumaya çalışıyoruz"

Eskişehir'deki otomotiv işçilerinin iş bırakma eylemi
Eskişehir'deki otomotiv işçilerinin iş bırakma eylemi
GİRİŞ 29.05.2015 18:29 GÜNCELLEME 29.05.2015 18:29

Eskişehir'in İnönü ilçesindeki Ford Otosan fabrikasında eylem başlatan işçilerin sözcüsü İsmail Demirbaş, "Çamurda, yağmurda derme çatma naylon örtülerle kendimizi korumaya çalışıyoruz" dedi.

Demirbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işçiler olarak, anayasal haklarını kullanabilmek için toplu hareket etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Tek tek hareket ettiklerinde tehdit ve yıldırmalara maruz kaldıklarını savunan Demirbaş, şöyle devam etti:

"Türk Metal Sendikası ile işverenin yıllardır oluşturduğu kölelik düzeni, işçilerin boğazına kadar gelmiştir ve işçiler Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi üretimden gelen güçlerini kullanmak zorunda kalmıştır. Eylemimizin 5'inci günündeyiz. Çamurda, yağmurda derme çatma naylon örtülerle kendimizi korumaya çalışıyoruz. Ayaklarımız ıslandı, çamur içinde kaldık. Arkadaşlar hasta oluyor. Yarı aç, yarı susuz kendimizi korumaya çalışıyoruz. İşveren, iletişimimizi engellemek için fabrikanın tırını geçiş yolumuza barikat kurarak kapatmış bulunuyor. Fabrikamıza düşman değiliz ki fabrikamızı seviyoruz, çalışmak istiyoruz. Bugün hemen işe başlamak istiyoruz ama izin verilmiyor. Taleplerimiz şu; diyoruz ki 'Şu anda bin 500 kişi bu sendikadan ayrıldı, istifa etti' ama işveren diyor ki 'Hayır, burada yetkili sendika Türk Metal'dir.' Kabul etmiyor, 'Onlarla konuşurum. Sen kimsin, işçiler kimmiş. Bunlar bir kurum değil' diyor. Beğenmiyorlarsa gelsinler, sandığı kuralım, işçi arkadaşlar kendi temsilcilerini seçsin, ona göre hareket etsinler. Şu ana kadar bizi muhatap alıp konuşmadılar. Sadece bize talimat veriyorlar, hiçbir derdimizi dinlemiyorlar."

"Gelin, işçileri dinleyin"

Demirbaş, işverenin, sendika ile işçiler arasında arabuluculuk yapmayı teklif ettiğini öne sürdü.

Türk Metal Sendikasını istemediklerini vurgulayan Demirbaş, "İşveren hala 'Sendikayla aranızı düzelteyim' diyor. Biz sendikayı istemiyoruz, sırtımızdan atmak istiyoruz, attık da yasal olarak. 'Tamam, o zaman işbaşı yapın' diyor" ifadesini kullandı.

İsmail Demirbaş, işverenin Türk Metal Sendikasını değil, işçileri muhatap almasını istediklerini belirtti.

Eskişehir'in merkez Tepebaşı Belediyesinin kendilerine kumanya, yağmurluk ve sandalye gönderdiğini anlatan Demirbaş, "Eskişehirspor taraftarları da yağmurluk gönderdi. Onun dışında yeme içme ihtiyaçlarımızı kendimiz karşılıyoruz. İşverene ve devletimize seslenmek istiyorum; gelin, işçileri dinleyin, Allah aşkına dertlerini bir dinleyin. Burada bin 500 kişi var. Bin 500 kişinin bir sorunu var ve çamurda, yağmur altında sabahlıyorlar. Bunlar bu memleketin vatandaşı değil mi? İşverenden umudumuzu kesiyoruz, işveren artık bizi dışladı" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...