Kültür ve Turizm Bakanı Çelik:

"Birileri Tayyip Erdoğan'sız Türkiye istiyor. Birileri, Cumhurbaşkanımızla sizlerin arasına girmeye çalışıyorlar. Birileri, milletin adamı ile milletin arasına girmeye çalışıyor ama Sayın Cumhurbaşkanım, Adana meydanından sesleniyoruz, sonuna kadar arkanızdayız"

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik:
Kültür ve Turizm Bakanı Çelik:
GİRİŞ 29.05.2015 18:59 GÜNCELLEME 29.05.2015 18:59

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, birilerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'sız Türkiye istediğini, halkla cumhurbaşkanının arasına girmeye çalıştığını belirterek, "Birileri, milletin adamıyla milletin arasına girmeye çalışıyor ama Sayın Cumhurbaşkanım, Adana meydanından sesleniyoruz, sonuna kadar arkanızdayız" dedi.

Çelik, İstasyon Meydanı'ndaki "Cumhurbaşkanı Adanalılarla Buluşuyor" programında, Erdoğan'ın, AK Parti Genel Başkanı olarak bu meydanda ilk konuştuğunda siyasi yasaklı olduğunu anımsattı.

O zamanlar, Türkiye'nin içindeki çetelerin, şebekelerin, Erdoğan'ın halkla buluşmasını engellemeye çalıştığını dile getiren Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sizler, 3 Kasım 2002'de öyle bir devrim yaptınız ki Cumhurbaşkanımızın arkasında durarak, tüm o engelleri yok ettiniz. O günden bugüne Cumhurbaşkanımız liderliğinde 3 Kasım 2002'de doğan yeni Türkiye, büyük yollar katetti. Devletimiz ve milletimiz, 100 yılda gidilecek yolu 12-13 yılda yürüdü. Her türlü siyasi suikast teşebbüsüne, her türlü darbe teşebbüsüne, her türlü engele rağmen Adana, Cumhurbaşkanımızın arkasında durdu, onunla beraber yürüdü. Bugün, binlerce yıllık devlet hayatımızın içinde sizlerin oylarınızla doğrudan seçtiğiniz ilk devlet başkanımız Adana'yı şereflendiriyor. Adana için bugün bir şeref günüdür, düğün günüdür, bayram günüdür"

Çelik, 2002'den önce yaşananların şimdi de hayata geçirilmeye çalışıldığını belirterek, "Birileri, Tayyip Erdoğan'sız Türkiye istiyor. Birileri, Cumhurbaşkanımızla sizlerin arasına girmeye çalışıyor. Birileri, milletin adamı ile milletin arasına girmeye çalışıyor ama Sayın Cumhurbaşkanım, Adana meydanından sesleniyoruz, sonuna kadar arkanızdayız" diye konuştu.

Eski Türkiye'yi koalisyonla diriltmeye çalışanlara karşı yeniden bu kritik günlerde hep beraber büyük bir demokrasi zaferine imza atacaklarını dile getiren Çelik, "Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde, devlet başkanı liderliğinde Adana ile 2023'e yürüyeceğiz" ifadesini kullandı.

Vali Mustafa Büyük de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Adana'da ağırlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşadıklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan öncülüğünde devletin tüm kurum ve kuruluşlarıyla eğitimden sağlığa, turizmden ulaşıma geniş yelpazede gerçekleştirilen yatırımlarla geleceğe güvenle bakan, aydınlık ve medeni yarınlara emin ve kararlı adımlarla ilerleyen bir Türkiye hedefini gerçekleştirmek için azim ve kararlılıkla çalıştıklarına dikkati çeken Büyük, "Devletimizin ve Hükümetimizin temsilcisi olarak ilimizde gelişmenin sağlanması, huzurlu ve daha yaşanabilir bir Adana oluşturulması yolunda gerçekleştirilen hizmet ve yatırımlardan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzaydaki felaketten kıl pay kurtuldular!
Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier davetlilere döner kesti