AK Parti Grup Başkanvekili Ünal:

"Bu millet kim olduğunu, medeniyetini, köklerini yeniden hatırlıyor. Hatırlarken, bu milletin köklerinde yardımlaşma, adalet ve adanmışlık olduğunu yeniden görüyoruz"

AK Parti Grup Başkanvekili Ünal:
AK Parti Grup Başkanvekili Ünal:
GİRİŞ 29.05.2015 19:10 GÜNCELLEME 29.05.2015 19:10

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, bu milletin kim olduğunu, medeniyetini, köklerini yeniden hatırladığını belirterek, "Hatırlarken, bu milletin köklerinde yardımlaşma, adalet ve adanmışlık olduğunu yeniden görüyoruz" dedi.

Türkoğlu ilçesinde Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve Avasım Derneği tarafından düzenlenen "1. Uluslararası Avasım Türk Oyunları Festivali", kortej yürüyüşüyle başladı.

Festivale 22 ülkeden yaklaşık 800 sporcu katılırken, Azerbaycan, Bulgaristan, İran, Çin Halk Cumhuriyeti, Hırvatistan, İngiltere, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İtalya, Kazakistan, Litvanya, Malezya, Meksika, Moğolistan, Hollanda, Polonya, Slovakya, Ukrayna ve ABD'den gelen katılımcılar, kortej eşliğinde Toplum Sağlığı Merkezinden festival alanına kadar yürüdü.

Katılımcı ülkeleri temsil eden sporcuların yaptığı gösterilerin ardından festivalin açılışı, protokol üyelerinin ok atışlarıyla yapıldı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, burada yaptığı konuşmada, projenin kendisine getirildiği ilk andan itibaren çok heyecanlandığını ve gerçekleştirilebilmesi için yoğun çaba sarf ettiğini belirtti.

Uzun yıllar Türk halkının hafızasının yeniden canlanmaması için gayret gösterildiğini savunan Ünal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki resmi törenleri 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerler eşliğinde yapmasıyla birilerinin alay ettiğini vurguladı.

Erdoğan'ın, bununla, "Benim arkamda 16 Türk devleti var ve ben 17'nciyi temsil ediyorum" diyerek büyük bir mesaj verdiğini dile getiren Mahir Ünal, şunları kaydetti:

"Bu durumdan rahatsız olanlar, kendi yaptıkları törenler hatırlatıldığında sustular. Acı olan tarafı şu ki onların içerideki sözcüleri yapılanı itibarsızlaştırdı. Şimdi burada aslında sadece Türkoğlu'nda değil, fakat adına layık olduğu için burada ama aynı zamanda bir çok ilimizde bu milletin hafızası yeniden canlanıyor. Bu millet kim olduğunu, medeniyetini, köklerini yeniden hatırlıyor. Hatırlarken, bu milletin köklerinde yardımlaşma, adalet ve adanmışlık olduğunu yeniden görüyoruz. Bugün 22 ülkeden okçuluktan cirit atmaya kadar birçok alanda katılımcılar var."

Kemankeşliğin Osmanlı'da çok önemli bir yeri ve dergahları olduğunu hatırlatan Grup Başkanvekili Ünal, "Pirleri, kemankeşlere ok ve yaylarını verirken, kulaklarına bir de sır fısıldar. Bu sırrı kimse bilmez. Bu sır şudur; Enfal Suresi'nin 17'nci ayetidir. 'Attığın zaman sen atmadın, o attı'. Çünkü, bu medeniyette, bu kültürde yetişmiş insanlar hiçbir şeyi kendi nefislerinden bilmezler. Biz her şeyi bir nasip ve vesile olarak görür, eylemi, fiili, yaratılışın sahibi olan Allah’tan biliriz" diye konuştu.

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ise coşku içinde başlayan festivalin, dünya çapında ses getireceğine inandığını söyledi.

Konuşmaların ardından güreş müsabakalarına geçildi. Güreşçilerin kispet yerine kısa şalvar giydikleri müsabakalar ilgiyle takip edildi.

Festivale, Türk Parlementerler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar, AK Parti İl Başkanı Metin Doğan, Baro Başkanı Vahit Bağcı, siyasi parti temsilcileri ve milletvekili adayları ile diğer ilgililer katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Togg CEO'su Karakaş yeni model T8X için tarih verdi
İnsan ömründen tam altı yıl çalıyor! İşte havası en kirli ülkeler...