Memur-Sen Adıyaman Şube Başkanı Dişbudak:

"Seçimlerde 'önce insan, mutlaka demokrasi, elbette özgürlük, sadece sivil siyasi irade' anlayışıyla çözüm süreci, yeni Anayasa ve yeniden büyük Türkiye hedeflerini gerçekleştirmeyi önceleyenleri önemseyeceğiz"

Memur-Sen Adıyaman Şube Başkanı Dişbudak:
Memur-Sen Adıyaman Şube Başkanı Dişbudak:
GİRİŞ 29.05.2015 20:31 GÜNCELLEME 29.05.2015 20:31

Memur-Sen Adıyaman Şube Başkanı Nevzat Dişbudak, "Seçimlerde 'önce insan, mutlaka demokrasi, elbette özgürlük, sadece sivil siyasi irade' anlayışıyla çözüm süreci, yeni Anayasa ve yeniden büyük Türkiye hedeflerini gerçekleştirmeyi önceleyenleri önemseyeceğiz"" dedi.

Sendika binasında, kentteki 67 sivil toplum kuruluşunun destek verdiği "Ortak kararımız Türkiye'nin istikrarıdır" isimli basın açıklamasını okuyan Memur-Sen İl Başkanı Dişbudak, sivil iradeyi işlevsiz hale getirmek ve millet iradesini yok etmek için kurulan tezgahlara bir daha düşmeyeceklerini ve izin vermeyeceklerini söyledi.

Milletin egemenliğini çalmak ve birliğini yok etmek isteyen küresel aktörler ve onların içerideki işbirlikçilerine asla fırsat vermeyeceklerini ifade eden Dişbudak, "27 Nisan'da e-muhtıra üzerinden gerçekleştirilen vesayet kalkışmasına karşı dik duranların yanında olacağız. Dışarıda yazılıp içeride sahneye konmak istenen Gezi Kalkışması senaryosuna bütün sahneleri kapatan kararlı her duruşun arkasında duracağız" dedi.

Siyasi ve ekonomik istikrarın devletler açısından, varlıklarının devamı güçlerinin artması noktasında temel parametre olduğunu düşündüklerini belirten Dişbudak, siyasi ve ekonomik istikrarsızlığın "makus talih" olarak pazarlandığı, özgürlüklerin risk olarak algılandığı, ötekileştirmenin zirve yaptığı, dışa bağımlı, ekonominin kısır döngüye mahkum, siyasetin cübbeli veya üniformalı vesayete mecbur bırakıldığı Türkiye fotoğrafının artık mazide kaldığını vurguladı.

İstikrarını sürdüren Türkiye'nin sadece Türk milleti için değil, Filistin, Suriye, Bosna, Kosova, Makedonya, Somali, Myanmar, Arakan, Doğu Türkistan ve medeniyet paydaşı bütün ülkeler için büyük bir güvence olduğuna ifade eden Dişbudak, şöyle konuştu:

"Yeni Anayasa’yı yeniden büyük Türkiye'nin önsözü ve yol haritası olarak görüyoruz. Bu anlayışla sivil, özgürlükçü, demokratik Yeni Anayasa konusunda kararlı olacağız. Yeniden büyük Türkiye için koalisyonlara 'hayır', seçmenlerin koalisyonuna dayalı hükümete 'evet' diyoruz. Bütün gerçeklerden hareketle 7 Haziran'da gerçekleşecek 25. dönem milletvekilli seçimlerinde 'önce insan, mutlaka demokrasi, elbette özgürlük, sadece sivil siyasi irade' anlayışıyla çözüm süreci, yeni Anayasa ve yeniden büyük Türkiye hedeflerini gerçekleştirmeyi önceleyenleri önemseyeceğiz"

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'
TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında