Gaziantep'teki cinayet

Eski avukatını av tüfeğiyle öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına başlandı

Gaziantep'teki cinayet
Gaziantep'teki cinayet
GİRİŞ 29.05.2015 22:32 GÜNCELLEME 29.05.2015 22:32

Gaziantep'te avukatın geçen yıl bürosunda av tüfeğiyle öldürülmesine ilişkin davanın ilk duruşması yapıldı.

Gaziantep 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Antalya'nın Alanya ilçesinde tutuklu bulunan sanık Tuncay Keleş (50) video konferansla, sanığı evinde sakladığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan Temel K. ve taraf avukatları ile maktulün eşi Serpil Akkaya, 2 oğlu ve 2 kızı katıldı.

Türkiye Barolar Birliği üyeleri ve Gaziantep'in de aralarında olduğu 10 ilin baro temsilcilerinin bulunduğu avukatlar da salonda hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı Songül Akkuş, kimlik tespitinin ardından iddianameyi okudu.

İddianamede, sanık Keleş hakkında, "Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak kasten adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle, cinayet şüphelisini evinde misafir eden Temel K’nın ise suç delillerini gizlemekten cezalandırılması istendi.

Sanık Keleş, karşısında çok sayıda avukat bulunduğunu, kendisini nasıl savunacağını bilmediğini belirterek, "Beni böyle bir durumdan kurtaracak tek avukat İsmail Akkaya’yı öldürmekten yargılanıyorum. Tanıdığım avukatlar içinde en nezihi. Tek hatam yanlış yerde, yanlış zamanda, yanlış ilde bulunmuş olmak. İddianamede söylenenleri kabul etmiyorum" diye konuştu.

Sanık Temel K. ise tek suçunun konservatuvar öğretmeni Keleş'i evine davet etmek olduğunu söyledi.

Maktulün oğlu avukat Ahmet Baran Akkaya da insanlar ölünce rahmetle ya da lanetle anılacağını belirterek, babasının rahmetle, Keleş'in ise herkes tarafından lanetle anılacağını kaydetti.

Mahkeme heyeti, yaklaşık 6 saat süren yargılamanın ardından sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Çukur Mahallesi İsmail Say Sokak'ta, geçen yıl 18 Aralık'ta avukat İsmail Akkaya, ailesinin kendisinden haber alamaması üzerine polis eşliğinde çilingirle girilen bürosunda av tüfeğiyle öldürülmüş halde bulunmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!