Kırşehir Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısı

Vali Şentürk: "2015 yılında geçen yıla göre en az 4 kat daha büyük bütçeyle köylere hizmet edeceğiz"

Kırşehir Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısı
Kırşehir Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısı
GİRİŞ 30.05.2015 10:49 GÜNCELLEME 30.05.2015 10:49

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, 2015 yılında geçen yıla oranla 4 kat daha büyük bütçeyle hizmet edeceklerini söyledi.

Valilikte yapılan Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısına katılan Şentürk, muhtarlarla bir araya geldi. Vali Şentürk, burada yaptığı konuşmada, muhtarlardan köylerinde yaşan sorunların kendilerine iletilmesini istedi.

Vatandaşların devlet kurumlarına ulaşmadaki ilk duraklarının muhtarlar olduğunu belirten ve yatırımlar hakkında da değerlendirmelerde bulunan Şentürk, 2015 yılında geçen yıla göre en az 4 kat daha büyük bütçeyle köylere hizmet edeceklerini dile getirdi.

Geçen yıl Kırşehir'e KÖYDES kapsamında 3.2 milyon lira harcadıklarını vurgulayan Vali Şentürk, şöyle konuştu:

"2015 Yılında KÖYDES kapsamında 3.4 milyon lira ödenek geldi. Buna ilave olarak 7 milyon lira daha aktarıldı. Bu günlerde de 5 milyon lira daha aktarılacak. Bu bütçeleri eşit ve adaletli şekilde köylerimize harcayacağız. İhalesi bugünlerde tamamlandı. İlimiz genelindeki 92 köyümüze 53 bin 750 metrekare kilitli parke yapımına başlanmıştır."

Muhtarlardan eğitim konusuna hassasiyet göstermeleri isteyen Vali Şentürk, "Kız çocuklarımızın okula gitmesi konusunda destek bekliyorum. Kırşehir'de 1 kız çocuğu için servis aracı 7 kilometre gidip çocuğumuzu okula taşıyor. Çocuklarımızın okuması için hiçbir giderden kaçınmıyoruz" ifadelerini kullandı.

Vali Şentürk'ün muhtarların taleplerini dinlemesinin ardından Merkez İlçe Köylerine Hizmet Götürme Birliği organlarının seçimi yapıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ortaokul öğrencileri 8 şiddetindeki depreme dayanacak izolatör geliştirdi
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir