Rize'de 16 sivil toplum kuruluşundan "Ortak kararımız Türkiye'nin istikrarıdır" açıklaması

Memur-Sen Rize Şube Başkanı Usta: "Eşit yurttaşlığın hayata geçmesine, ötekileştirme zihniyetinin bütünüyle sona ermesine, bin yıllık kardeşliğin pekişmesine, Çanakkale ruhunun yeniden tesisine imkan sağlayacak çözüm sürecine milletimizle birlikte destek olacağız"

Rize'de 16 sivil toplum kuruluşundan "Ortak kararımız Türkiye'nin istikrarıdır" açıklaması
Rize'de 16 sivil toplum kuruluşundan "Ortak kararımız Türkiye'nin istikrarıdır" açıklaması
GİRİŞ 30.05.2015 11:24 GÜNCELLEME 30.05.2015 11:24

Rize'de 16 sivil toplum kuruluşu, "Ortak kararımız Türkiye'nin istikrarıdır" başlıklı ortak basın açıklaması yaptı.

Memur-Sen Rize Şube Başkanı Resul Usta, sendika binasında düzenlenen toplantıda, 16 sivin toplum kuruluşunun desteklediği basın açıklamasını okudu.

Usta, sivil iradeyi işlevsiz hale getirmek ve millet iradesini yok etmek için kurulan tezgahlara bir daha düşmeyeceklerini ve izin vermeyeceklerini belirterek, milletin egemenliğini çalmak ve birliğini yok etmek isteyen küresel aktörler ve onların içerideki işbirlikçilerine asla fırsat vermeyeceklerini söyledi.

Türkiye'yi IMF ve emperyal güçlere muhtaç edenler ile milletin sesini ve medeniyetin sözünü yükseltenlere darbeye yeltenenlerin aynı odağın mensubu olduğunu artık bildiklerini belirterek, "Büyük bedeller ödememize, yoksullaşmamıza, özgürlüklerimizden ve değerlerimizden yoksun kalmamıza neden olan o kara günleri geri getirmek isteyenlere sessiz kalmayacağız. 27 Nisan'da e-muhtıra üzerinden gerçekleştirilen vesayet kalkışmasına karşı dik duranların yanında olacağız" dedi.

Usta, siyasi ve ekonomik istikrarın devletler açısından, varlıklarının devamı, güçlerinin artması noktasında temel parametre olduğunu düşündüklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Siyasi ve ekonomik istikrarsızlığın 'makus talih' olarak pazarlandığı, özgürlüklerin risk olarak algılandığı, ötekileştirmenin zirve yaptığı, dışa bağımlı, ekonominin kısır döngüye mahkum, siyasetin cübbeli veya üniformalı vesayete mecbur bırakıldığı Türkiye fotoğrafının artık mazide kalmasının mutluluğunu yaşıyoruz. İnsanlarına vatandaşı olmanın onurunu yaşatan bugünün Türkiye'sinin öncelikle son on yıllık süreçte devam eden siyasi ve ekonomik istikrarın sonucu olduğunu bir kez daha vurguluyoruz. İstikrarını sürdüren Türkiye'nin, sadece kendi ülkemiz ve milletimiz için değil Filistin, Suriye, Bosna, Kosova, Makedonya, Somali, Myanmar, Arakan, Doğu Türkistan ve medeniyet paydaşımız bütün ülkeler için merhamet ve adalet bekleyen dünya mazlumları için de büyük bir güvence olduğuna inanıyoruz."

İnsanlığın adalet ve merhamet beklentilerinin umut ülkesi 'Yeniden Büyük Türkiye' hedefine hiç olmadığı kadar yakın olduğunu düşündüklerini vurgulayan Usta, "Bu nedenle eski Türkiye hayali kuranlara, etnik kimlik siyaseti yapanlara, milleti ve değerlerini yok sayanlara, yok etmeyi planlayanlara itibar etmeyeceğiz. Eşit yurttaşlığın hayata geçmesine, ötekileştirme zihniyetinin bütünüyle sona ermesine, bin yıllık kardeşliğin pekişmesine, Çanakkale ruhunun yeniden tesisine imkan sağlayacak çözüm sürecine milletimizle birlikte destek olacağız. Yeni anayasayı yeniden büyük Türkiye'nin önsözü ve yol haritası olarak görüyoruz. Bu anlayışla sivil, özgürlükçü, demokratik yeni Anayasa konusunda kararlı olacağız" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?