Adilcevaz'da örnek ceviz bahçesi kuruldu

Adilcevaz ilçesinde uygulanan "Kapama Ceviz Bahçesi Projesi" kapsamında, örnek bahçe kuruldu.

Adilcevaz'da örnek ceviz bahçesi kuruldu
Adilcevaz'da örnek ceviz bahçesi kuruldu
GİRİŞ 30.05.2015 13:16 GÜNCELLEME 30.05.2015 13:16

Adilcevaz Belediyesi tarafından uygulanan ve Bitlis Valiliğince desteklenen projesi kapsamında Bursa'dan getirilen ve 90 bin liraya mal olan 4 bin sertifikalı ceviz fidanı, düzenlenen programda toprakla buluşturuldu.

Törende konuşan AK Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Türkiye'de tüketilen cevizin yüzde 85'inin yurtdışından ithal edildiğini söyledi.

Geçen yıl ilçede don yaşandığını, bu nedenle ceviz üreticilerinin verim alamadığını anımsatan Demiröz, uygulanacak projeyle Adilcevaz cevizinin önemli bir yere geleceğini belirtti.

Demiröz, şunları ifade etti:

"Ayrıca baston üreten arkadaşlarımıza sesleniyorum. Lütfen genç yaştaki ceviz ağaçlarımızı katletmeyelim. Baston yapımında kullanılmak üzere alternatif ve çok yaşlı olan ağaçlardan faydalanalım. Ülkemiz tarım alanında büyük aşamalar kaydetti. 2002 yılında tarım alanında ülkemiz dünyada 5. sırada iken son 12 yılda tarım alanında yaptığımız çalışmalar neticesinde, şimdi Avrupa'da birinci ülke konumundayız. Tarım ürünleri ihracatında bayağı bir yükselme var ve ülkemizde tarımın daha iyi yerlere gelebilmesi için çalışmalarımızı arttırarak sürdürüyoruz."

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy ise ilçenin tarım ve turizm ile kalkınacağını ifade etti.

Gürsoy, şöyle konuştu:

"Tarım ve turizmde ilçemizin gelişmesi için birçok yerde çalışma sürdürüyoruz. İlçemiz kalitesiyle adından söz ettirmiş cevizler diyarıdır. Ancak bırakın dışarıya satmayı, kendimize yetecek kadar ceviz üretemiyoruz. Başlattığımız projeyle ilçemizde boş arazi bırakmak istemiyoruz. Bu tür projelerimiz artarak devam edecek ve her ailenin bahçesinde evinin geçimi sağlayacak kadar cevizi olacak. Bu çalışmalarla inşallah cevizimizi ön plana çıkaracağız. Çünkü ilçemizin gelişmesi tarım ve turizm alanındaki çalışmalarla olacaktır."

Konuşmaların ardından Demiröz'ün diktiği fidanla projenin ilk adımı atıldı.

Programa, AK Parti milletvekili adayı Fatih Kadirioğlu ve çok sayıda çiftçi katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni görüntülere ulaşıldı! Pasaport kontrolü sırasında dikkat çeken ayrıntı
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?