29 yıl sonra tapularını aldılar

Tokat'ta, Bedestenlioğlu Mahallesi'nde 29 yıldır tapusu bulunmayan 36 konutun tapuları hak sahiplerine dağıtıldı.

29 yıl sonra tapularını aldılar
29 yıl sonra tapularını aldılar
GİRİŞ 30.05.2015 16:59 GÜNCELLEME 30.05.2015 16:59

Bedestenlioğlu İlkokulu bahçesinde düzenlenen törende, tapuları Vali Cevdet Can ve Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ev sahiplerine teslim etti.

Bedestenoğlu Tapusuz Evler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fazlı Akdağ, burada yaptığı konuşmada, 30 yıldır bir çok belediye başkanının göreve geldiğini ancak bu sorunu Eyüp Eroğlu'nun çözebildiğini söyledi.

Akdağ, "Semtimizde yaklaşık bin 300 konut bulunmaktadır. Yaklaşık 10 bin nüfus yaşamaktadır. Bu da bilindiği gibi bir çok ilçemizden büyüktür. Ben evime 1993 yılında taşındım ve bu güne kadar evimde arsa tapusuyla oturdum. Mahallemiz 5 belediye başkanı gördü. Bugüne kadar tapu sorunumuzla ilgili teşebbüste bulunan kişiler olsa da başarı sağlanmadı. Hiçbir belediye idaresi bizim bu sorunumuza eğilmedi. Göreve geleli 1 sene kadar bir süre olmasına rağmen Eyüp Eroğlu bu sorunu çözdü. Şahsım ve mahalleli adına teşekkür ederim" diye konuştu.

Başkan Eyüp Eroğlu ise bu yıl mahallenin doğalgaza kavuşacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Göreve geldiğimizde hem mahalledeki sakinlerimiz ve mahalle muhtarımızdan hem de kooperatifimizden bu sorunun çözülmesiyle ilgili talepler, istekler gelmişti. Bedestenlioğlu Tapusuz Evler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, bir taraftan övgüye mazhar olmasına rağmen diğer taraftan böyle bir derneğin kurulmuş olması bize zuldur. Bize yaptığımız ya da yapacağımız işlerle ilgili eksikliğimizi gösteren bir dernek olduğunu gördük."

Tapu dağıtımının ardından Vali Can ve Eroğlu, mahalle sakinleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir