Tarımda 2023 Vizyonu Paneli

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Karahocagil:

Tarımda 2023 Vizyonu Paneli
Tarımda 2023 Vizyonu Paneli
GİRİŞ 30.05.2015 17:59 GÜNCELLEME 30.05.2015 17:59

GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkanı Sadrettin Karahocagil, Türkiye'nin tarımda 2023 vizyonunu gerçekleştirebilmesi için Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin katkısının yeterli olması gerektiğini söyledi.

Karahocagil, GAP Tarımsal Araştırma Merkezinde düzenlenen "Tarımda 2023 Vizyonu Paneli"nde, bölgede enerji, sulama ve turizm yatırımlarının sürdürüldüğünü belirtti.

GAP kapsamında geçmiş dönemlerde daha çok altyapı yatırımlarının ön plana çıktığını dile getiren Karahocagil, bölgenin kalkınmasına yönelik desteğin artarak süreceğini ifade etti.

Karahocagil, GAP'ın 2023 vizyonu çerçevesinde her sektörü etkileyebilecek bütüncül bir planla bölgedeki çalışmaların sürdürüleceğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Hedeflerde 2018 için ihracatta 20 milyar doları aşacak, eğitimde sağlıkta artık Türkiye göstergelerinin ortalamalarını yakalamamız gerekiyor. Diğer tüm alanlarda yenilikçi istihdam tamamı bir hedef olarak konuldu. İşsizliğin düşürülmesi hedefleniyor, bölgenin geleceğe dönük amaçlar için alt programlar var. Sanayinin desteklenmesi için de çok sayıda başlık var. Bu anlamda çok başarılı bir eylem planı. Türkiye'nin tarımda 2023 vizyonunu gerçekleştirebilmesi için Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin katkısının yeterli olması lazım."

"10. Kalkınma Planı"

Kalkınma Bakanlığı Tarım Dairesi Başkanı Taylan Kıymaz da son dönemde Türkiye'nin tarımsal destekleme politikasında son yıllarda ciddi değişikliklerin olduğunu söyledi.

Kıymaz, Türkiye'nin 2023 hedefi için çok iddialı olduğunu anlatarak, söz konusu hedeflere ulaşılabilmesi için GAP illerinin önemli rol oynadığını belirtti.

Onuncu Kalkınma Planı'na değinen Kıymaz, şunları kaydetti:

"Dünyada büyüme ağırlıklı olarak doğuya kaydı, Türkiye bu kayma içerisindeki gelişen ülkeler arasında yerini almak istiyor. Küreselleşmeden daha fazla pay almak istiyoruz. Yabancı sermaye girişiminde de bu noktada önemli demografik değişimler oluyor, biz de bunun içerisindeyiz farklı ülkelerden gelen misafirlerimiz var. Onuncu Kalkınma Planı insan odaklı bir kalkınma planıdır. Türkiye, ülkeler arasında bir çok konuda ileride olsa da insani gelişmişlik noktasında hala çok gerideyiz. Onuncu Kalkınma Planı insana daha fazla kıymet veren ve daha hızlı gelişmeyi öngören bir plan. İnsan kaynağı iyi olmadığı zaman büyüme de olmaz. 2023 ötesine gittiğimizi düşündüğümüz zaman insan kaynaklarını çok iyi geliştirmemiz gerektiğini düşünüyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dikkat çeken Suriye, Somali, Karabağ çıkışı...
İstanbul ilçe başkanlığı seçimi anketi belli oldu: İşte İstanbul ortalaması...