AFAD, Batman'da 3 dilde uyarı anonsu yaptı

Batman AFAD Arama Kurtarma Şefliği, boğulma vakalarına karşı vatandaşları uyarmak amacıyla Batman Çayı kenarında Türkçe, Kürtçe ve Arapça uyarı anonsları yaptı.

AFAD, Batman'da 3 dilde uyarı anonsu yaptı
AFAD, Batman'da 3 dilde uyarı anonsu yaptı
GİRİŞ 30.05.2015 18:09 GÜNCELLEME 30.05.2015 18:09

Batman İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma Şefliği (AFAD), havaların ısınması ile birlikte artan boğulma vakalarına karşı vatandaşları uyarmak amacıyla Batman Çayı kenarında üç dilde uyarı anonsları yaptı.

Vatandaşlara serinlemek amacıyla Batman Çayı’nı kullanmamaları uyarısında bulunan Arama Kurtarma Birimi Şefi Mehmet Emin Avcı, Batman Barajı’ndan Hasankeyf’e kadar olan 70 kilometrelik alanda uyarı levhaları koyduklarını, bunun yanı sıra sözlü uyarılarda bulunduklarını söyledi.

Önceki yıllarda sadece Türkçe ve Kürtçe anons yaptıklarını belirten Avcı, bölgede artan Suriyeli sığınmacılardan dolayı bu yıl Arapça anonsta yaptıklarını belirtti.

Batman Çayında 2011 yılından itibaren boğulma vakalarında artış yaşandığına dikkat çeken Avcı, şöyle konuştu:

"Batman Çayı, kentin dört bir tarafından geçmektedir. Bu da boğulmalara karşı ciddi tehditler oluşturmaktadır. 2011 yılında 8, 2012 yılında 7, 2013 yılında 18, 2014 yılında da 23 kişi boğularak hayatını kaybetti. Serinlemek amacıyla Batman Çayını lütfen kullanmayalım. Alternatif olarak havuzlarımız var. Bunları tercih edelim. Büyüklerimiz bu konuda sıklıkla ama sıklıkla gençlerimizi, çocuklarımızı, canlarımızı uyarmasını talep ediyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek