Çorum'un yeni terminali açıldı

Çorum Belediyesince yaklaşık 12 milyon liralık yatırımla inşa ettirilen Şehirlerarası Otobüs Terminali için açılış töreni düzenlendi

Çorum'un yeni terminali açıldı
Çorum'un yeni terminali açıldı
GİRİŞ 30.05.2015 18:18 GÜNCELLEME 30.05.2015 18:18

Ccedil;orum Belediyesince yaklaşık 12 milyon liralık yatırımla inşa ettirilen Şehirlerarası Otobüs Terminali için açılış töreni düzenlendi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, törende yaptığı konuşmada, yeni terminalin Çorum'un göz bebeği ve yüz akı olduğunu, uzun yıllar kente hizmet vereceğini söyledi.

Yaptıkları çalışmalarla son 6 yıldan beri Çorum'un büyük değişim yaşadığını vurgulayan Külcü, yeni otobüs terminalinin de değişimin önemli göstergelerinden sadece birisi olduğunu belirtti.

Yeni terminalin Çorum'un yükselen hizmet standardını gösterdiğini bildiren Külcü, şunları kaydetti:

"Yeni terminalimiz değişen Çorum'un vitrini olacak. Yeni terminalle Çorum, transit araçlar için de önemli bir uğrak yeri olacak. Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminalinde hem esnafımız kazanacak hem de şehrimiz kazanacak. Eski otobüs terminalimizle mukayese edilemeyecek kadar büyük ve fonksiyonel bir tesis kazandırdık şehrimize. Biz Çorum Belediyesi olarak bütün hazırlıklarımızı tamamladık. İki ayrı nizamiye ile hizmet vereceğiz. Her iki kapıda da plaka kontrol sistemi olacak. Türkiye 'nin en modern terminallerinde uygulanan otomasyon sistemi ve güvenlik sistemi bizim terminalimizde de kullanılacak."

Terminallerin bir şehrin aynası olduğunun altını çizen Külcü, Karadeniz'e yolcu otobüsleriyle seyahat eden bölge insanların Çorum'un gelişmişliğini yeterince fark edemediğini, mevcut terminalin kötü görüntüsünün kentin tanıtıma olumsuz yönde etki ettiğini vurguladı.

AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu ve Cahit Bağcı da konuşmalarında Başkan Külcü'ye teşekkür ederek, yeni terminalin Çorum Belediyesi'nin altın eserlerinden biri olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından terminalin açılışı gerçekleştirildi. Davetliler, daha sonra terminal binasını gezdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye ile üç ülke arasında tarihi anlaşma! 'Bu proje İsrail'in projesini kesiyor...'
Meteoroloji'den Marmara için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı!