Mavi Marmara saldırısının 5. yılı

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu Üyesi Ünal: - "Mavi Marmara davası, politik pazarlıklarla üstü örtülecek bir dava değildir"

Mavi Marmara saldırısının 5. yılı
Mavi Marmara saldırısının 5. yılı
GİRİŞ 30.05.2015 18:40 GÜNCELLEME 30.05.2015 18:40

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu Üyesi Harun Ünal, Mavi Marmara davasının, politik pazarlıklarla üstü örtülecek bir dava olmadığını belirtti.

Abdi İpekçi Parkı'nda bir araya gelen Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu üyeleri adına açıklama yapan Ünal, Mavi Marmara gemisinin 31 Mayıs 2010'da uluslararası sularda saldırıya uğradığını ve 10 kişinin şehit olduğunu söyledi.

Şehitlerin kanları üzerinden kapalı kapılar ardında pazarlıklar yürütüldüğünü öne süren Ünal, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin Mavi Marmara hadisesi üzerine İsrail'den özür, tazminat ve ambargonun kaldırılması taleplerinden ilki olan özür talebinin sözde gerçekleşmesi üzerine diğer konular gündeme gelmiş ve bu konular üzerine de mülakatlar başlatılmıştır. Bu süreçte açılan davalara karşın maalesef yargı süreci anlaşılamaz bir şekilde ağır aksak ilerlemekte ve olay zamana yayılarak soğutulmak istenmektedir" ifadesini kullandı.

Ünal, "Mavi Marmara davası, politik pazarlıklarla üstü örtülecek bir dava değildir" görüşünü dile getirerek, Mavi Marmara'nın Gazze'ye uygulanan ambargonun kaldırılması ve Filistin'in özgürlüğü için yola çıktığını vurguladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
31 Mart sonrası son anket! Haritanın rengi yine değişiyor
Türkiye'nin hamlesi dengeleri değiştirecek! Dünya denklemi açısından yeni bir milat