Meteoroloji İstanbulhava durumu uyarısı 07.06.2015

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Ankara ve İzmir başta olmak üzere birçok ilimiz için hava durumu uyarısı yaptı.

Meteoroloji İstanbulhava durumu uyarısı 07.06.2015
Meteoroloji İstanbulhava durumu uyarısı 07.06.2015
GİRİŞ 07.06.2015 10:05 GÜNCELLEME 07.06.2015 10:05

İstanbul hava durumu raporu, Ankara, İzmir, İstanbul yol ve hava durumu raporu nasıl olacak?  Meteoroloji'den alınan bilgilere Yapılan son değerlendirmelere göre, özellikle Marmara Bölgesi için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. İşte il il hava durumu uyarısı...

 

KARAYOLLARINDA SON DURUM

İSTANBUL TRAFİĞİNDE SON DURUM

İL İL HAVA DURUMU RAPORU İÇİN TIKLAYIN 

Meteorolojiden İstanbul için ikinci uyarı geldi

Yaz sıcaklarını unutturan yağışlı hava, her geçen gün etkisini arttırıyor. Peki ama hava durumu nasıl olacak?

Yağışlar ne kadar sürecek? Meteoroloji, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere yurdun birçok yerinde sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Az önce ise ikinci uyarı geldi: İstanbul Anadolu Yakası ile Boğaz çevresinde görülecek kuvvetli yağışlara dikkat.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan son değerlendirmelere göre, Marmara, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Muğla, Kırşehir, Aksaray, Sivas, Trabzon, Rize, Artvin ve Elazığ çevreleri ile Antalya'nın iç ve batı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL İÇİN İKİNCİ UYARI 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul radarından alınan son görüntülere göre; İstanbul’un kuzeydoğusunda bulunan ve gök gürültülü sağanak yağışlara sebep olan bulut kütlesinin İstanbul Anadolu Yakası ile Boğaz çevresinde kuvvetli yağış, lokal dolu ve yağış anında kısa süreli kuvvetli rüzgarlara sebep olmasının beklendiğini ve yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Yapılan son meteorolojik analiz ve değerlendirmelere göre yurdumuz bugün Doğu Akdeniz üzerinden gelen sistemin etkisine girecektir. Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara sebep olacak bu sistemden özellikle ülkemizin iç bölgelerinde (İç Ege, İç Anadolu, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinin iç kesimlerinde) öğleden sonraları bir hafta süresince gelecek hafta ortasına kadar yağış tahmin edilmektedir" denildi.

Bugün yurdumuzun güney ve iç bölgelerinde görülecek yağışların öğleden sonra Konya, Karaman ve Sivas çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

YURDUN BÜYÜK BÖLÜMÜNDE YAĞIŞ VAR

Mevsim şartlarına uygun olan yerel gök gürültülü sağanak yağışların yarın ve 04.06.2015 Perşembe günleri İç Ege (Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, Denizli), İç Anadolu’nun kuzeybatısı (Ankara, Eskişehir, Kırıkkale, Çankırı) ve Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde (Bolu, Karabük, Kastamonu) kuvvetli gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

SU BASKINI VE SEL UYARISI

Kuvvetli sağanak yağışların meydana getirebileceği ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı riski ve yağış anında kuvvetli rüzgara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı-Son hava durumu raporu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, saat 20.00'ye kadar etkili olması beklenen yerel kuvvetli yağışların; Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri (Bolu, Karabük, Kastamonu, Çorum, Amasya, Tokat), İç Anadolu'nun kuzey ve batısı (Ankara, Eskişehir, Konya, Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Kırşehir, Kayseri, Çankırı), Isparta, Burdur, Afyonkarahisar, Denizli, Sinop çevreleri ile Erzincan'ın batı ilçeleri, Uşak'ın güney ve doğu ilçeleri, Antalya ve Muğla'nın iç kesimlerinde beklendiğini belirtti. Uyarıda ayrıca yerel dolu, ani sel, lokal su baskını, kuvvetli rüzgar karşı tedbirli olunması istendi.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dilan Polat davasında yeni gelişme: Vergi suçundan tahliye edildiler
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!