Eskişehir'de "başörtülülere hakaret" protestosu

Kentteki özel bir televizyon kanalının, canlı yayınlanan, seçimlerle ilgili röportajı sırasında başörtülülere hakaret eden kişi, protesto edildi

Eskişehir'de "başörtülülere hakaret" protestosu
Eskişehir'de "başörtülülere hakaret" protestosu
GİRİŞ 02.06.2015 20:52 GÜNCELLEME 02.06.2015 20:52

Eskişehir'den yayını yapan özel bir televizyon kanalının, genel seçimlerle ilgili yaptığı röportaj sırasında başörtülülere hakaret eden kişi, gerçekleştirilen yürüyüşle protesto edildi.

Eskişehir Diriliş Kadın Platformu üyeleri ve diğer sivil toplum kuruluşu üyelerinden oluşan bir grup, ellerinde taşıdıkları dövizlerle Hamamyolu Caddesi'nde toplanarak, Odunpazarı Hicri Sezen Parkı'na yürüdü.

Burada okunan Kuran-ı Kerim'in ardından, bir süre daha slogan atan gruba, bir avukat tarafından hazırlanan şikayet dilekçeleri dağıtıldı.

Eskişehir Diriliş Kadın Platformu Basın Sözcüsü Zeynep Karakaş, yaptığı konuşmada, televizyondaki yorumları üzülerek izlediğini kaydetti.

Bir insan karşısındakinin inancına saygı duymak zorunda olduğunu ifade eden Karakaş, şöyle konuştu:

"Bu toplumda kadınların yarısından fazlası başörtülüdür. Bu kadınlar sırf Allah'ın emri olduğu için başlarını örtüyor. Canlı yayında bu hakaretleri milletin gözünün içine bak baka yapmasına müsaade edilen bu kişi, 'Cumhuriyetin ilk yıllarında böyle bir örtünme şekli yoktur' diyerek aslında Cumhuriyet'in kurucu kadrolarının anne ve eşlerine de hakaret etmiş oldu. İstiklal Savaşı'nda cephelere evlatlarını yollayan, cepheye mühimmat taşıyan annelerin fedakarlığını bile başörtü düşmanlığından ötürü görmeyen bu zihniyeti kınıyor ve lanetliyoruz."

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Eskişehir'de özel bir televizyon kanalının, sokak ropörtajları yaparak seçmenlerin görüşlerini aldığı canlı yayınına katılan ve CHP'li olduğunu belirten bir kişi, başörtüsü ve başörtüsü takanlara yönelik hakaret içeren ifadeler kullanmış, sosyal medyada tepkilere neden olmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…