Akdeniz Üniversitesi kasetle ele geçirildi iddiası

Paralel yapı, rektörü tuzağa düşürerek 280 kişilik profesör ve doçent kadrosuna kendi adamlarını yerleştirdiği iddia edildi.

Akdeniz Üniversitesi kasetle ele geçirildi iddiası
Akdeniz Üniversitesi kasetle ele geçirildi iddiası
GİRİŞ 03.06.2015 08:08 GÜNCELLEME 03.06.2015 11:53
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Akdeniz Üniversitesi Rektörünü tuzağa düşürerek Paralel Yapı tarafından uygunsuz görüntüleri çekildiği iddia edilen rektörün tehdit ederek 280 kişilik profesör ve doçent kadrosuna kendi adamlarını yerleştirildiği ifade ediliyor.

Yıllardır sayısız bürokrat, iş adamı ve siyasetçiyi kaset şantajıyla tasfiye eden veya kontrol altında tutan Paralel Yapı'nın çirkin yöntemi Akdeniz Üniversitesi'nde de uyguladığı ifade ediliyor.

Star Gazetesinde yer alan habere göre, Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilen ve içinde rektörlerden birinin kadro karşılığında genç bir bayanla yaptığı fuhuş pazarlığının bulunduğu ihbarını değerlendiren Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı şok bilgilere ulaştı.

FUHUŞ PAZARLIĞINI KAYDETTİLER

Haberdeki iddiaya göre Paralel Yapı, 2008 yılında röktörün zaaflarını öğrendikten sonra kadro karşılığında birlikte olduğu bir bayanla görüntülerini kaydetti.

İddiaya göre kaset şantajı sonrası Akdeniz Üniversitesi'nde büyük bir tasfiye süreci başladı ve yüzlerce kadro Paralel Yapı'yla ilişkili olduğu iddia edilen kişilerce dolduruldu.

SKANDAL İHBARLA ORTAYA ÇIKTI

Skandal, Paralel Yapı'yla mücadele kapsamında ülke genelinde başlayan soruşturmalardan sonra savcılığa gönderilen ihbarla gün yüzüne çıktı.

İhbarda; Rektörün üniversiteyi Paralel Yapı'ya nasıl teslim ettiği; rektörün kasetinin nasıl çekildiği teker teker anlatılarak kasetle beraber yapılan yolsuzluk ve usulsüzlükleri içeren bir dosya gönderildi.

280 KADRONUN TAMAMI PARALEL İDDİASI

Kaset kaydının yapıldığı 2009 yılından sonra Rektör, Üniversite Genel Sekreterliği başta olmak üzere, İşletme Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İletişim Fakültesi ile Eğitim Fakültesi Dekanlıklarını Paralel Yapı'ya teslim etmek zorunda kaldı.

DOSYASI YÖK'TE İZİN BEKLİYOR

Soruşturma dosyasına görevsizlik kararı veren savcılık, dosyada adı geçen rektörün soruşturulması için dosyayı YÖK'e gönderdi. Rektörün soruşturulması üç ayrı dosya halinde YÖK'te izin bekliyor. Bunlar; Kadro karşılığında fuhuş pazarlığı, usulsüz ihale ve kadro verilmesi ve haksız menfaat elde etme ve kamu kurumunu zarara uğratmak...

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 47
  • Paralel var huzur yok 8 yıl önce Şikayet Et
    Yeter kurutun şu Bataklığı
    Cevapla
  • Nuray 8 yıl önce Şikayet Et
    Temiz Bey 'e ben Fethullah gülene değil Allah a çalışıyorum.Çok şükür.O her zaman bâkî.Keşke sizde burda olsaydınız.İçinizde ukde kalan ama ancak rümuz olarak kullandığınız gibi huzuur içinde gerçekten TEMİZ BEY olurdunuz.
    Cevapla
  • Arif BİLGİN 8 yıl önce Şikayet Et
    Kendi adamlarını akademisyen yapma, sonra bir yerlere atama ve yükseltme her yerde yapılıyor. Bosna Hersek'te bile kendi adamları aracılığı ile doktora yaptırılanlar yok mu? Var...
    Cevapla
  • Davut 8 yıl önce Şikayet Et
    Ispat yok sadece laf. Camur at izi kalsın
    Cevapla
  • yolcu 8 yıl önce Şikayet Et
    Ahlaksız, pis adamlar... Bir de millete dinden imandan söz ediyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı