Soruları çalmaya 2004'te başlamışlar

Paralel yapının 2004 yılından bu yana ÖSYM’nin yaptığı bütün sınavların sorularını çaldığı ortaya çıktı.

Soruları çalmaya 2004'te başlamışlar
Soruları çalmaya 2004'te başlamışlar
GİRİŞ 03.06.2015 11:08 GÜNCELLEME 03.06.2015 14:22
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Paralel yapı karşı KPSS operasyonları sırasında soruşturma derinleştirildikçe, yapının yalnızca 2010 KPSS sorularına değil, 11 yıldır ÖSYM’nin bütün sorularına ulaştığı ortaya çıktı.Kapalı devre olması gereken bilgisayarlara dışarıdan ulaşılabildiği tespit edildi. Özel bir programla ÖSYM bilgisayarlarına ulaşan Paralel yapının ÖSYM’nin yaptığı tüm sınav sorularını ele geçirdiği anlaşıldı.

Aydınlık’ın edindiği bilgilere göre yapılan soruşturma sonucunda ulaşılan bilgiler şöyle:

İLK SORU ÇALMA 2004’TE

Paralel, ÖSYM’deki sorulara ulaşmak için özel çaba harcamış. Emniyetteki kadrolar üzerinden ÖSYM çalışanlarının özel hayatları incelemeye alınmış. Zaafı olan personele özel tuzaklar kurulmuş.

ÖSYM BBG EVİ

ÖSYM’de kullanılan bilgisayarlar görünüşte dışarıya kapalı. Ama  özel bir programla Paralel yapı tarafından sisteme girilmiş ve  izlemeye alınmış. Soruşturmayı yürütenlerin ifadesiyle BBG evi haline getirilmiş. Yapı bütün sınav sorularına ulaşmış.

ABD’DE EĞİTİLDİLER

Bu işler için ABD’de devlet olanaklarıyla eğitime gönderilen ve CIA, FBI’da eğitim gören emniyetçiler kullanılmış. Özel eğitimden geçirilen bilgisayar programcıları görevlendirilmiş. Alınan sorular bir havuzda depolanmış. Bunlar daha sonra geri dönüşümü olmayacak şekilde silinmiş. Belli paralel elemanlarına gönderilen ve geri dönüşümsüz bir şekilde silindiği sanılan bazı bilgiler yapılan yoğun çalışmalar sonrasında geri döndürülmüş.

BAŞARININ SIRRI

Çalınan sorular büyük bir gizlilik içinde kullanılmış. Paralel yapının okul ve dershanelerinde bu sorulara yönelik çalışma yapılmış. Işık Evlerinde kalan öğrenciler  özel olarak ele alınmış. Çalıntı sorular bazı öğrencilere doğrudan verilirken, bazı öğrencilere ise dolaylı olarak ezberletilmiş. Bu öğrenciler o soruların çalıntı olduğunu bilmeden sınava hazırlanmış. Bu yolla yapıya ait okul ve dershane öğrencilerinin sınavlarda başarılı olmaları sağlanmış. 

HEM İTİBAR, HEM PARA

Çalıntı sorularla, yapıya ait okul ve dershanelere devam eden öğrenciler  sınavlarda dereceye girmiş. Paralel de dereceye giren öğrenciler üzerinden kendi propagandasını ve reklamını  yapmış. Hem Paralel'e sempati, itibar sağlamış. Hem de bu yolla okul ve dershanelerin müşterilerini artırıp büyük paralar kazanılmış. Sorular, öğrencilerin durumuna, girdikleri okulu bitirip bitirmeme kapasitesine ve yapının ihtiyaçlarına göre dağıtılmış.

ADAMLARINI SOKMUŞ

ÖSYM’nin yaptığı KPSS ve diğer sınavların sorularını da ele geçirdiği için yapı elemanlarının ve  yapıya yakın kişilerin kamuya girmeleri sağlanmış. 2004 yılından sonra kamuya girenler içinde yapının ağırlığı bu çalıntı sorularla gerçekleştirilmiş. Bir program dahilinde devletin ele geçirilmesi  planlanmış. 2010 KPSS’sinde soruların dağıtıldığı çekirdek ekip gizliliğe dikkat etmeyince, soruların  ve cevap anahtarının tamamını verince yıllardır yapılan soru çalma işi açığa çıkmış.

BÜTÜN SINAVLAR ŞAİBELİ

Paralel yapıya yönelik sınav soruşturması ile ilgili Aydınlık’a bir kaynak şu bilgileri verdi:

Örgüt çok gizli çalışmış. Bazı bilgilere tesadüfen ulaşıldı. Arkası da çorap söküğü gibi geldi. Ben şu kadarını söyleyeyim, 2004 yılından itibaren ÖSYM’nin yaptığı bütün sınavlar şaibeli. ÖSYM’nin o dönemdeki yöneticileri örgütle birlikte hareket etmiş demiyorum. Onlar kurulan tertibi görememişler. Zafiyet göstermişler. Gerekli güvenliği almamışlar. Vatandaş da hiçbir şeyden habersiz çocukları üniversiteye girsin, sınav kazansın devlet memuru olsun diye çabalamış durmuş. Ne yazık ki şu anda üniversitelere, devlete haksız şekilde girmiş binlerce kişi var.

KAYNAK: AYDINLIK
YORUMLAR 22
  • Arif 8 yıl önce Şikayet Et
    Simdi anliyorum Hüseyin Gülerce ve Latif Erdogani.Onlar bunlardan Haberdar olduklari için Zararin Neresinden dönersen Kàr Mantigi ile Hükümetin yaninda Saf tutzular
    Cevapla
  • oyunları bozuldu.. 8 yıl önce Şikayet Et
    nasılda kendilerine göre bir düzen kurmuşlar ilk önce devlet kademsinde çalışacak adamları yerleştirecekler sonrada medya başta olmak üzere DEVLETİ YIKMA girişimleri peki sebep nedir?sadece SAYIN CUMHURBAŞKANI KURAN okuyan sadece MİLLETİN değerlerini öne çıkardığı için kötü oldu en önemliside TÜRKİYEYİ bu kadar İNANILMAZ ŞEKİLDE KALKINDIRDIĞI İÇİN tabiki işlerine gelmedi alışmışlar müslümanalr sürekli EL AÇIP DİLENSİNLER ve sonunda SAYIN CUMHURBAŞKANIDA bunların OYUNLARI BOZDU..
    Cevapla
  • Hmm 8 yıl önce Şikayet Et
    ne büyük bir belaymış bu pensilvanya.
    Cevapla
  • furkan 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu yilda 1. Lerin çoğu fem dersanelerinden cikti... demek ki sorular onlar calmiyor...
    Cevapla
  • Mhmt 8 yıl önce Şikayet Et
    Benimde 2008 de polislik hakkımı yediler hakkım helal olmasın inşallah pazartesi gününden itibaren daha beter olurlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TÜİK son verileri paylaştı! Hangi ilin nüfusu ne kadar oldu...
Hasan Öztürk yazdı: Türkiye terörle mücadelede Amerikan eksenine girer mi?