O havalimanı ile ilgili spekülasyonlara cevap

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, açılışı gerçekleştirilen Ordu-Giresun Havalimanı ile ilgili spekülasyonlara cevap verdi.

O havalimanı ile ilgili spekülasyonlara cevap
O havalimanı ile ilgili spekülasyonlara cevap
GİRİŞ 03.06.2015 15:54 GÜNCELLEME 03.06.2015 15:54
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu Türkiye'de ilk kez denizin üzerinin taşla doldurulmasıyla Ordu'nun Gülyalı İlçesi'nde inşaa edilen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla açılışı gerçekleştirilen Ordu-Giresun Havalimanı'nda eksik olan cihazların montaj işleminin sürdürüldüğünü belirtti. 

Havalimanının hizmete girmesinin ardından değişik spekülasyonlar çıktığını, bu spekülasyonların da gerçeği yansıtmadığını belirten Vali Balkanlıoğlu, "Havalimanı açıldıktan sonra değişik spekülasyonlar çıktı. 'Bu Havalimanı erken açıldı, gerekli donanıma sahip değil, açıldı peşinden uzun süre bakıma veya inşaatı tamamlanması için kapanacak' gibi değişik spekülasyonlar söylendi, bunların hiçbiri doğru değil. Havalimanımız çalışıyor, uçaklarda rutin seferlerine devam ediyor. Görüşün düşük olduğu şartlarda uçakların emniyetle yaklaşmasını sağlayacak VOR sistemi tamamlandı. Testlerin ardından sistem 10 gün içinde hizmete girecek" dedi.

Halen havalimanına uçan pilotlar, yaklaşmada NDB DME olarak adlandırılan sistemi kullanarak iniyor. Bu sistemde pilotlar piste 5,5 kilometre mesafede 643 metre yükseklikte pisti görürlerse iniyorlar. Montajı tamamlanan VOR sistemi ile görüşün daha düşük olduğu şartlarda bile uçakların emniyetle inmesi sağlanacak. Ordu Giresun'a gelecek yıl ILS olarak adlandırılan Aletli Yaklaşma Sistemi'nin de takılması planlanıyor. 

TOPRAK ALAN ULUSLARARASI UÇUŞ KURALLARI GEREĞİ

Ordu-Giresun Havalimanı'nda bazı bölümlerin ihtiyaç olmadığı için şimdilik kullanılmadığını, yılda 3 milyon yolcu kapasitesi olan havalimanınında şu an 5 uçağın park edilebildiği aprona sahip olduğuna dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu, "Beton dışı bir alan var, toprak alan olarak. Burası uluslararası uçuş kuralları gereği toprak olmak zorunda. Pistten uçak çıktığında bu alan emniyet payı olarak bırakılıyor. Bu alanın durumu da uluslararası standartlarda. Havalimanı kuş konusunda da mücadeleyi sürdürüyor. Kuşlar ekipler tarafından uzaklaştırılıyor. Pist, taksi yolları ve apron temiz tutuluyor" diye konuştu

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • Musa 8 yıl önce Şikayet Et
    ILS sistemi şart. Sis var yağmur var Karadeniz'de . İnsanları tehlikeye atmaya kimsenin hakkı yok.
    Cevapla
  • karagöz 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Valim siz herkesin dediğine bakmayın...yola devam...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde