Özgecan davası yürekleri dağladı!

Özgecan Aslan cinayeti ile ilgili 3 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması yapılıyor.

GİRİŞ 12.06.2015 09:05 GÜNCELLEME 12.06.2015 17:04
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Katil zanlısı Suphi Altındöken, Özgecan Aslan'ı 'suçlu' ilan etti. Kendisine saldırdığını onun da sinirlendiğini söyleyerek skandal bir savunma yaptı.

Suçu arkadaşı Fatih Gökçe'ye yıkmaya çalışan Altındöken, "Bunu ilk kez söylüyorum, Fatih arabadan kemerini düzelterek indi." dedi.

SABIKALARIYLA İLGİLİ YALAN SÖYLEDİLER

Yoklaması yapılan üç sanık da geçmiş sabıkalarına ilişkin beyanlarında mahkeme heyetine yalan söyledi. Hakim, hiç sabıkaları olmadığını beyan eden Suphi Altınddöken'in, iki babası Necmettin Altındöken'in de bir sabıkasının olduğunu hatırlattı. Diğer sanık FatihGökçe'nin ise bir sabıkası olduğunu söylememesine karşın iki sabıkası olduğu anlaşıldı.

SAVCI İNDİRİM YAPMADAN ÜST SINIRDAN CEZA İSTEDİ

Duruşmada iddianamenin okunması tamamlandı. Savcı iddianamesinde Suphi Altındöken'in dört ayrı suçtan cezalandırılmasını, indirim yapılmamasını ve cezanın üst sınırdan verilmesini talep etti.

Necmettin Altındöken ve Fatih Gökçe'nin de 'müşterek fail' olarak nitelendirildiği iddianamede, iki sanık için de yine dört ayrı suçtan, indirim yapılamadan üst sınırdan ceza verilmesi istendi.

SUPHİ ALTINDÖKEN'İN SAVUNMASIYLA BAŞLADI

İddianamenin okunmasının ardından savunmasına başlayan katil zanlılarından Suphi Altındöken, ilk olarak "Fotoğraf çekilmesi serbest mi onu öğrenmek istiyorum" sorusunu yöneltti. Mahkeme Başkanı, Suphi Altındöken'e bu sorunun gereksiz olduğunu söyleyerek, savunmasına başlamasını istedi.

ÖZGECAN'I SUÇLU İLAN ETTİ

Altındöken'in suçu diğer sanık Fatih Gökçe'ye yıkmaya çalıştığı savunması söyle:

"Maktul bindi, yorgundum, Mersin'e gitmeyecektim. 100 lira istedim, patrona yalan söyleyip 30 lirasını verecektim. O yüzden kimse görrmesin diye şehre girmeyip otobana girdim, itiraz edince ileride u dönüşünden dönecektim. Ama maktul çantasından bir şey çıkardı. "Bayan niye böyle yapıyorsun" deyip arabayı durdurup arkaya yanına gittim, ben sinirli biriyim, herkes bilir, kapıyı açmama rağmen inmedi." dedi. Altındöken, Özgecan Aslan'ı 'suçlu' ilan etti. Kendisine saldırdığını onun da sinirlendiğini söyledi.

"YÜZÜMÜ TIRMALADI, BEN DE DÖVMEYE BAŞLADIM"

Altındöken sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yüzümü tırmalamaya başladı, ben de sinirlenip dövemeye başladım. Kafasını demire çarptı, bayılınca panikledim. Hastaneye beraber götürmek için diğer sanık Fatih'i çağırdım. Geldi, "Dur kardeş önce konuşalım" dedi. Issız bir yere gittik, Fatih maktule bir baktı, sonra arkadaşı Osman'ı arayıp benzin istedi. Buluşmak üzere ayrıldık, ben eve gittim.

"BUNU İLK KEZ SÖYLÜYORUM, FATİH ARABADAN KEMERİNİ DÜZELTEREK İNDİ"

Babamı aradım, benim eve geçtik, elimi yüzümü temizledim. Fatih geldi, koltukların kanlı başlıklarını topladık. Bunu ilk kez burada söylüyorum: Bir baktım Fatih arabadan kemerini düzelterek iniyordu. Fatih, "Öldürmemiz lazım" dedi, ben bıçağı aldım, boğazına sapladım. 'Hadi gidiyoruz' dedik, babam 'Nereye' dedi, Fatih 'Pikniğe gidiyoruz mangal yakarız' diye espri yaptı. Ben paniktim, Fatih soğukkanlıydı.

"BEN 'YAKMAYALIM' DEDİM, FATİH ISRAR ETTİ"

Fatih bana yüzümü maktulün tırmalayıp tırmalamadığını sordu, 'Evet' deyince, 'Kimliğini bırakmışsın sen, elini kes' dedi, kestim ellerini. Önce çuvala koyup gömecektik, sonraFatih babamdan mazot istedi. Bıçakları temizledi. Bana 'Kız güzelmiş' dedi, 'Sen bir şey mi yaptın?' dedim. 'Sus sesini çıkarma yoksa seni ihbar ederim' dedi. Ayrı arabalarla yola çıktı, geminin orada onu bekledim. Fatih aradı, üniversitenin oraya çağırdı. Buluştuk, ben onun aracını takip ettim. Bir sürü köyden geçtik, bir yerde durduk, cesedi indirdim. Bana 'Benzini getir' dedi, ben öyle bir niyetim olmadığı için benzin şişesini kasten düşürdüm, 'Yakmayalım' dedim, o ısrar etti. Ertesi gün buluştuğumuzda Fatih elini omzuma koydu, 'Bak, dün otobüste kıza öyle yaklaştıgımı söylersen çoluğunu çocuğunu kaçırırım' dedi."

GÖKÇE, ALTINDÖKEN'E SALDIRMAYA ÇALIŞTI

Bu sırada Fatih Gökçe, Suphi'ye saldırmaya yeltedi ve araya jandarmalar girdi.

HAKİM'DEN TEPKİ: AĞLAMALARI GEÇELİM

Sanık Suphi Altındöken'in savunması sırasında susup ağlamasına tepki gösteren hakim, "Ağlamaları geçelim" dedi.

SANIĞIN BABASI KONUŞTU

Duruşmanın ikinci bölümünde sanık Baba Necmettin Altındöken konuşuyor:

"Uzun yol şoförüyüm. 11 Şubat'ta hastaneye gidip böbrek tahlillerimi aldım, eve geldim. Evden çıkmam. Dizi fimlerim onları seyrederim."

Oğlu ve Fatih'in 15 dakika sonra geldiğini, arabaya bindiğini söyledi. Mahkeme başkanı, "Arabanın içi kan gölü. Nasıl görmedin, kan kokusu almadın mı?" deyince "Hayır efendim. Önde oturuyordum. Bu olayla uzaktan yakından alakam yok."

SANIK FATİH GÖKÇE KONUŞTU

"Hastaneye götürmesini birkaç kez tekrarladım. "Gerek yok zaten ölük" dedi. Kaçtım. Beni bulmalarından korktum. Annem gibi tansiyon hastasıyım. Babasına yalvardım, Suphi'yi polise götürmesi için yalvardım. O da " Keşke engel olsaydın" dedi. Babası polise git deseydi giderdi.

"SUPHİ ARABAYA GİRDİ, 3 DAKİKA SÜRDÜ"

Suphi babasından bıçak istedi. Önceden hazırlamış gibi verdi hemen. Suphi arabaya girdi, 3 dakika sürdü. İndiğinde elinde maktule ait elleri gördüm. Onları bir poşete koydu."

"BENİM DE KIZIM VAR"

Necmettin Altındöken ilk ifadesinini reddetti. Hüngür hüngür ağlayarak "Benim de kız evladım var. Bilsem engellerdim"  Başkan, "Cesetle onca saat gezmişsin ama" deyince reddetti.

"DOKTOR BENİ COPLA DÖVDÜ"

İlk İfadesinde gözlerinin iyi görmediği için avukatın getirdiği ifadeleri okumadan imzaladığını, polisin küfrettiğini, sağlık kontrolü için götürüldüğü doktorun kendisini copla dövdüğünü ağlayarak iddia etti.

Soruşturma Savcılığı'na verdiği ifade banttan okunan baba Necmettin Altındöken'in çelişkileri ortaya çıkıyor. Arabada bir şey görmediğini söyleyen sanık, önceki ifadesinde araçta duyduğu hırıltıyı tarif ediyor. Cesedi oğlu Suphi ile Fatih'in nasıl yaktıklarını seyrettiğini de  anlatıyor.

"ONLARI KOVDUM"

Özgecan'ın ellerini evde gördüğünü, giysi ve eşyalarını sobada yaktığını söyledi. Cesedi evine koymalarına itiraz ettiğini, küfrederek kovduğunu anlattı. 

Oğul Ahmet Suphi babasını, baba da oğlunu masumlaştırma çabasında. Baba şimdi de oğlunun psikolojik rahatsızlığı olduğunu, kına gecesi kendisini bıçakladığını örnek olarak gösterdi. Bol bol gözyaşı döktü.

ÖZGECAN'IN AMCASI KONUŞTU

Bunların başka faili meçhulleri vardır, araştırılsın.

Mahkeme başkanı Özgecan'ın emekli astsubay amcası Yaşasın Aslan söz aldı:

-122 gündür cehennem hayatı yaşıyoruz. Ateş düştüğü yeri yakar. Biz ateşin içindeyiz. Özgecan, aile vekendi adıma öyle bir karar istiyorum ki dünyaya ve ülkemize örnek olsun. Çocuklarımızın başına gelme ihtimali bertaraf olsun. Canilerin ruhundaki sapıklıklar ortaya çıkmasın. Bu değerli millet için istiyorum ki herkes mutlu yaşasın.

Çok tecrübeli, pişkin, profesyonel anlatıyorlar ki. Bunların başka faili meçhulleri vardır. Araştırılsın. Tarsus bölgesindeki faili meçhullerin bunlardan kaynaklandığını düşünüyorum.

En ağır şekilde bu canilerin safsatalarına inanmadan en ağır cezayıvermenizi istiyorum.

YORUMLAR 12
  • Ali 8 yıl önce Şikayet Et
    kahrolmamak elde değil o caniler hem dünyada hemde ahirette inşaallah helak olacaklar rezil olacaklar öyle bir pişman olacaklarki feryatları arşı titretecek inşaallah.asıl üzüldüğüm adaletin olmaması evet malesef adalet sistemimiz çok zayıf nerede hz ömerin adaleti ama malesef yok kısas şart ibret olsun diye sallandırmak şart en çok bunu istiyoruz idam gelsin kısasa kısas uygulansın.öncelikle öldürmeyecek kadar baskı ve işkence yapılsın öyle bir hale getirsinleriki o canileri pişmanlıktan feryat etsinler sonrada sallandırlısın hemde halkın gözleri önünde
    Cevapla
  • eser 8 yıl önce Şikayet Et
    namusu en çok ağzına alan erkekler, en büyük namussuzlukları pişkin pişkin yapan da erkekler. sokağa çıkmazsın vahşi, insandan kaçıyor derler. sokağa çıkarsın laf atarlar. okumaya kalkarsın okuldan eve giderken tecavüz ederler. yaparlar. unuttukları birşey var. ZALİMLER İÇİN CEHENNEMDE YER Mİ YOK buyurulur ayette.
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Allahın laneti üzerlerine olsun !
    Cevapla
  • Hakan YILMAZ 8 yıl önce Şikayet Et
    her zaman ayni seyi savunuyorum....ikisini cikarken halkin icinde elinuzden yanlislikla bi kacirin .... halk eline bi dussunler...bakin bir daha kimse aklindan bile gecirebiliyor mu....
    Cevapla
  • karaşahin 8 yıl önce Şikayet Et
    mahluklar tecavüz etmiş, doğramış, ellerini kesmiş. hiçbir normal insan öldürse bile el kesemez. bunlar potansiyel seri katil. bunları isteyerek adam öldürmekten değil zevk alarak adam öldürmekten yavaş yavaş geberteceksin. tüm soyunu sopunu sevenlerini de sınır dışı edeceksin. hayvanat bahçesine kapatsan hayvanlara, hapse atsan bunlara ekmek su verecek gardiyana yazık. Alıp verdikleri nefes bile zehir saçar. bunlar zinhar ıslah falan olmaz beslemek haramdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye ile üç ülke arasında tarihi anlaşma! 'Bu proje İsrail'in projesini kesiyor...'
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması!