Köy Korucularından HDP'ye Tepki

Batman'da köy korucuları, HDP'li vekil Özkan'ın "Bu memleketten defolup gideceksiniz" sözlerine tepki gösterdi.

Köy Korucularından HDP'ye Tepki
Köy Korucularından HDP'ye Tepki
GİRİŞ 12.06.2015 14:41 GÜNCELLEME 12.06.2015 14:41
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Batman'ın Sason ilçesindeki köy korucuları,HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan'ın geçtiğimiz günlerde koruculara yönelik, "Bu memleketten defolup gideceksiniz. Bize uzattığınız o keleşi size çevirmesini çok iyi biliriz" demesine tepki göstererek, "Bunu söyleyen milletvekili yarın meclise girdiğinde önce bize, sonra askere buradan git der. Öbür gün orduya bu ülkeden gidin derler ve sonrada ülkeyi bize bırakın der." dedi.

"BİZ ARTIK BUNLARIN BARIŞ KELİMESİNE İNANMIYORUZ"

Sason'da görevli geçici köy korucusu Feyzi Yalçın, şiddetle bir yere varılamayacağını, Güneydoğu insanının HDP'ye, barış kelimesine kanarak oy verdiğini kaydetti. Barış için önce dağdakilerin indirilmesi gerektiğini ifade eden Yalçın, "Barış isteniyorsa, gerçekten silahlarını bıraksınlar, gelip adalete teslim olsunlar, bu kötülükleri bıraksınlar. Eskiden olduğu gibi insanımız dağlara, mezralara, yaylarına çıksın, barış budur, bu barışı istemeyenin gözü kör olsun. Yıllarca barış kelimesi ile bizi kandırdılar bu senede bu yüzden büyük oranda oy aldılar. Ama herkes şunu bilsin ki sadece barış diyerek barış olmuyor. Biz artık bunların barış kelimesine inanmıyoruz" dedi.

"HEPİMİZ ÇANAKKALE, SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİN EVLATLARIYIZ"

HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan'ın kendilerine yönelik ifadelerini kınayan Yalçın, "Onlar tehditler yağdırarak sizi öldüreceğiz, buradan defolun gidin, tehditle oy alarak, kan akıtacağız diyerek bir yere varamazlar. Türkiye Cumhuriyeti bir avuç değil ki öldürecekler.Sarıkamış'ta, Çanakkale'de binlerce kişi bu vatan uğruna can verdi. Çanakkale'de ne kadar insan bu vatana can vermiş, hepimiz biliyoruz. Hepimiz Çanakkale'de şehit düşenlerin evlatları değil miyiz? Hepimiz birlikte şehit vermedik mi Çanakkale'de? Kürt, Türk, Arap, Çerkez hepimiz birlikte değil miydik" diye konuştu.

"KÜRTLERİN BÜTÜN İSTEKLERİ YERİNE GETİRİLDİ, YETER ARTIK"

Kürtlerin her isteğinin yerine getirildiğini söyleyen Yalçın, "Kendi televizyonları bile var. Hatta istedikleri gibi kullanmalarına rağmen kanala küfür edenler de var. Ayıp değil mi yapılan hizmete küfür etmek. Sizin için yapılmış bu hizmetler. Bu oyları tehditle aldıklarını zannediyorlarsa yanılıyorlar. Barış dediler, milletimiz de barışa inanarak onlara oy verdi. Şunu iyi bilsinler ki eskiye göre zorbalığa devam ederlerse, eskiden ne aldılarsa bundan sonra da onu alırlar. Hepimiz birer canız. Ben bilerek bir kuşu bile incitmem. Bir gün bir çocuğun elindeki kuşu gördüm, ona para verdim ve kuşu saldım gitti. Böyle kötülük yaparak insan bir şey kazanamaz. Ben ne diyeyim şimdi, cenabı Allah hepimiz ıslah etsin. Ben herkesin fikrine düşüncesine saygılıyım. Biz birbirimize saygılı olmamız lazım, birbirimizi fikrimizden dolayı kırdırmamamız lazım. Herkesin dini neyse ona devam etsin fikride neyse saygı duyarız" şeklinde konuştu.

YORUMLAR 41
  • ah Hükümet 8 yıl önce Şikayet Et
    Politikası çöktü hükümetin taviz taviz ı doğurur karsindakinde iyi yoksa ki yok gereği yapılmaz sa hükümet é mesaj verildi almaz sa MHP iktidarı yakın yada MHP li koalisyon lar hazır hükümet yanlış yaptı ve devam ediyor
    Cevapla
  • trabzon62 8 yıl önce Şikayet Et
    tiplere bak ya birde devlet maaş mı veriyor bunlara
    Cevapla
  • irfan 8 yıl önce Şikayet Et
    evet kürtler yol ayrimina gelmistir ya bu vatanda yasayacaklar yada pkk ya katilip Devlet olmak icin savacaklar ben türk olarak artik bu isin bitmesini istiyorum cok simardilar
    Cevapla
  • mesut 8 yıl önce Şikayet Et
    bu habere ve yorumculara sadece gülüyorum cahil dolu burası:)
    Cevapla
  • HAK YOLU İSLAM 8 yıl önce Şikayet Et
    pkk çok yüz veriyoruz sonra başımıza çıkıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'in saldırısı sonrası İran'dan peş peşe açıklamalar
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"