Diyarbakır'da HÜDA PAR üyesine yönelik saldırı

Bingöl'de, Diyarbakır’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Yeni İhya Der Başkanı ve Hüda Par üyesi Aytaç Baran için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Diyarbakır'da HÜDA PAR üyesine yönelik saldırı
Diyarbakır'da HÜDA PAR üyesine yönelik saldırı
GİRİŞ 12.06.2015 19:11 GÜNCELLEME 12.06.2015 19:11

Bingöl'de, Diyarbakır’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Yeni İhya Der Başkanı ve Hüda Par üyesi Aytaç Baran için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Diyarbakır’da Yeni İhya Der Başkanı ve Hüda Par üyesi Aytaç Baran’a yapılan silahlı saldırı, Bingöl’de Cuma namazı sonrası kılınan gıyabi cenaze namazının ardından yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi.

Bingöl Merkez Genç Caddesi Saat Kulesi önünde düzenlenen programa katılan Hüda Par Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı, geçen seçim döneminde olduğu gibi bu seçimde de geleneğin bozulmadığını belirterek, Diyarbakır’da PKK’lılarca düzenlenen silahlı saldırı sonucu 3 çocuk babası Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran’ın şehit edildiğini söyledi.

Grup adına açıklama yapan Hüda Par Bingöl Gençlik Kolları Başkanı Fuat Sönmez ise, Diyarbakır Merkez Yenişehir ilçesi Şehitlik semtindeki evinin önünde PKK’lıların silahlı saldırısı sonucu Aytaç Baran’ın şehit edildiğini belirtti.

Baran’ın, 6-7 Ekim olaylarında öldürülen Yasin Börü’nün ve arkadaşlarının hocası olduğunu ifade eden Sönmez, şöyle konuştu:

"Yaşadığı topluma maddi ve manevi katkılarını hazmedemeyen, insanlık düşmanları kalleşçe pusu kurarak kendisini şehit ettiler. Burada Aytaç Baran kardeşimizin ve diğer kardeşlerimizin katillerini, şiddetle kınıyor, lanetliyoruz. Dış güçlerin maşası taşeron örgütün bu ve benzer cinayetlerdeki amacı, bölgedeki Müslüman halka korku salarak sindirmek, bölgeyi İslam’dan ve Müslümanlardan arındırmaktır. Bu projenin sahibi dış güçlerdir. Uygulayıcısı yerel maşalarıdır. Bizler buradayız, Müslüman halkımız rahat olsun bu projelerin gerçekleşmesine asla izin vermeyeceğiz. Bölgemizde PKK’lı çetelerce daha öncede yapılan bir çok saldırıda üyelerimiz ve mütedeyyin insanlar öldürüldü. Hiç bir saldırgan yargı önüne çıkarılmadığı gibi, hiçbir olay aydınlatılmadı. Daha önce yapılan onlarca saldırıların failleri yakalanmış olsaydı, belki bugün bu saldırılar yapılmayacaktı. Failleri yakalanmayan her bir saldırı, saldırganları daha bir cesaretlendirmekte ve yeni saldırılara davetiye çıkarmaktadır. Kürtlük ve insanlıkla hiçbir alakaları olmayan, insanlık düşmanı bu çeteleri, siz Aziz Bingöl halkına şikayet ediyoruz."

Yapılan basın açıklamasının ardından, grup sessiz bir şekilde dağıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!