"Kağıt bilet" de çözüm olmadı

İzmir'de1 Haziran'da yenilenen elektronik ücret toplama sistemindeki değişikliğin getirdiği sorunlar nedeniyle yaşanan sıkıntı devam ediyor.

"Kağıt bilet" de çözüm olmadı
"Kağıt bilet" de çözüm olmadı
GİRİŞ 13.06.2015 14:01 GÜNCELLEME 13.06.2015 14:19
Bu Habere 94 Yorum Yapılmış

Kent içi toplu taşımada, otobüs, metro, hafif raylı sistem ve deniz ulaşımında entegre olarak kullanılan elektronik ücret toplama sisteminde, 13 Ocak'ta açılan ihale sonucuna göre işletme hakkının 1 Haziran itibarıyla başka bir firmaya geçmesinin ardından yaşanmaya başlayan sorunlar aşılamadı. 

Sistem değişikliğinin yapılamaması nedeniyle 1-10 Haziran'da toplu taşıma araçlarının zorunlu olarak "ücretsiz" hizmet verdiği İzmir'de, 11 Haziran'dan bu yana ise sınırlı sayıda kart dolum gişesinin hizmet vermesine karşın "ücretsiz geçiş" uygulamasına son verildi.

Yeni sistemde halen otomatik kart dolum cihazlarının ve bayilerin aktif hale getirilememesi nedeniyle özellikle işe geliş ve gidiş saatlerinde İzmirliler uzun süre gişe kuyruğunda beklemek zorunda kaldı.

"Kağıt bilet"de çözüm olmadı 

Bu arada, kartını yeni sisteme henüz uyarlatamayanlar ve kartında yeterli bakiyesi olmayanlar için yıllar sonra yeniden hayata geçirilen "kağıt bilet" uygulaması da yaşanan yoğunluğa çözüm olmadı.

Otobüsler dışında metro ve deniz ulaşımı kullanımı için biletlerin kart dolumu yapılan gişelerde satışa sunulması nedeniyle bu uygulama da işlevsiz kaldı.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 94
  • bunlar böyle 8 yıl önce Şikayet Et
    bir şehri bile idare etmekten aciz bir kesim ülkemizi nasıl yönetir. geçmiş bunun örnekleriyle dolu. nerde bunlar varsa orada yokluk, gerilik var.
    Cevapla
  • Selim 8 yıl önce Şikayet Et
    Aklıselim ile hareket edilmeli. Bu işi yapan kurum (BELEDİYE) bu işi iyi yapan kurumdan (ANKARA veya İSTANBUL büyükşehir belediyesinden) danışmanlık hizmeti alıp bu sorunu ivedilikle çözmeli. Bu durum sevinilecek bir durum değildir. Belediyeler birbirine yardım etmeli. Bu durumdan mutlu olmak, oy hesabı yapmak etik değil.
    Cevapla
  • aklı selim 8 yıl önce Şikayet Et
    koskoca çağdaş izmirliler akp ile idare edilen istanbul , ankara belediyelerine hiç tenezzül edipde yardım ister mi , aaa inan ayıp ettin bak, zaten onlarda o kafa olsa idi bu durumada düşmezlerdi , değil mi? Bir düşün bakiyim
    Cevapla
  • gurhan36 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar daha iyi günleriniz izmir çok sevdikleri kk'a oy vermeye devam ettiğini sürece burnunuz kk'dan çıkmayacak
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    KK izmir fazla uçtu :) biraz yavaşlasın. türkiyenin çok önüne geçti
    Cevapla
  • abuzzittin killi 8 yıl önce Şikayet Et
    oh olsun izmirlilere beter olsunlar binali yildirima oy vermediler idolojik davrandilar katlaniin sonuclarina beter olun insallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?