Gaziosmanpaşa'da yan yatan bina yıkıldı

Gaziosmanpaşa'da önceki gece yan yatan binanın yapılan teknik incelemelerin ardından büyük bir kısmının yıkımı tamamlandı.

Gaziosmanpaşa'da yan yatan bina yıkıldı
Gaziosmanpaşa'da yan yatan bina yıkıldı
GİRİŞ 14.06.2015 09:16 GÜNCELLEME 14.06.2015 09:16

Gaziosmanpaşa'da önceki gece yan yatan bina, yapılan teknik incelemelerin ardından dün akşam saatlerinde yıkılmaya başlandı. Gece boyunca devam eden çalışmaların ardından binanın büyük bir kısmının yıkımı tamamlandı.

Gaziosmanpaşa, Karadeniz Mahallesi, 1175 Sokak'ta bulunan 5 katlı bir bina, önceki gece saat 03.00 sıralarında Mecidiyeköy - Mahmutbey Metro tünel çalışmaları esnasında yan yattı. Apartman ve çevresindeki binaların tahliye edilmesinden sonra, dün olay yerine gelen teknik ekipler binada incelemelerde bulunup, zemin etütü çalışması yaptı.

GÜN BOYU BİNA VE ÇEVRESİNE KİMSE YAKLAŞTIRILMADI

Sabah saatlerinde olay yerine gelen Çevik Kuvvet ve zabıta ekipleri, gün boyunca yan yatan binanın bulunduğu sokağa kimseyi yaklaştırmadı. Sokak ve çevresi demir bariyerler ile kapatıldı. Akşam saatlerinde çevredeki binalarda yaşayan vatandaşların evlerindeki önemli eşyalarını almasına izin verildi.

BİNA ÖZEL BİR FİRMA TARAFINDAN YIKILMAYA BAŞLANDI

Her çeşit yapının yıkılması ve enkazının taşınması hizmeti veren profesyonel bir yıkım ekibi, binada gerekli tedbirleri aldıktan sonra saat 21.30 sıralarında yıkım çalışmasına başladı. Yan yatan bina, Yüksek Erişimli Yıkım Makinesi tarafından parçalar halinde yıkılmaya başlandı. Bir su tankeri de sürekli olarak binaya su sıkarak çevrede toz oluşmasını engelledi. Gece boyu devam eden çalışmaların ardından binanın büyük bir kısımının yıkımı tamamlandı.

MERAKLI VATANDAŞLAR YIKIMI İZLEDİ

Bu sırada, güvenlik amaçlı yerleştirilen demir bariyerler arkasında toplanan birçok vatandaş, meraklı gözlerle yıkım çalışmalarını izledi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!