Suriye uçağı yaklaştı, F-16'lar havalandı!

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye'ye ait bir uçağın sınıra yaklaşması üzerine F-16'ların bölgeye gönderildiğini bildirdi.

Suriye uçağı yaklaştı, F-16'lar havalandı!
Suriye uçağı yaklaştı, F-16'lar havalandı!
GİRİŞ 16.06.2015 16:35 GÜNCELLEME 16.06.2015 16:54
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Açıklamada, gün içerisinde Suriye sınırında yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 1241 kişinin yakalandığı belirtildi.

Dün meydana gelen olayla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"4 F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edilmiştir. Hava muharebe devriye görevi icra eden 2 F-16 uçağımız, Suriye'ye ait 1 SU-22 uçağının, Hatay Karbeyazı güneyinde sınırımıza yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirilmiş, ancak Suriye'ye ait söz konusu hava araçları sınırımıza 2 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaşmıştır. 2 F-16 uçağımız, hava devriye görevini saat 13.01'de tamamlayarak, İncirlik Üssü'ne geri dönmüştür. 3 bot ile Türkiye-Suriye yan hududunda deniz trafiği kontrolü görevi icra etmektedir."

SINIRLARDA 1286 KİŞİ YAKALANDI

Açıklamada ayrıca, gün içerisinde 1241'i Suriye sınırı olmak üzere kara sınırlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 1286 kişinin yakalandığı, bunlarla birlikte de 560 litre akaryakıt, 300 metre boru hattı, 4 bin 50 karton sigara, 1 motorlu araç, 1 motosiklet, 69 Türk Lirası ile 21 büyükbaş/küçükbaş hayvan ele geçirildiği kaydedildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • dadaş 8 yıl önce Şikayet Et
    yaptığınız başka bir şey yok zaten orda 10 metre ötede pkk bayrak dikmiş gıkınız çıkmıyor, zaman geçtikçe akp nin barış süreci zırvası ve saçma sapan dış politikaları ile bu memlekete ne büyük kazıklar attığını görüyoruz, şu düştüğümüz duruma bak suriyeden göç edenler yüzünden 6 milyar dolar harcamış devlet sebep olanların burnundan fitil fitil gelsin inşallah
    Cevapla
  • sakaryali 8 yıl önce Şikayet Et
    nasil bir Politika bu karsimizda yeni bir Devlet kuruldu biz hala hava civayla ugrasiyoruz suriyedeki rejimi Esad,i yani cölde suyu arar gibi arayacagiz kim kazaniyor pkk neden hala yanlis yapiliyor insanlikta bir yere Kadar.bizi cevirdiler ya görmüyormusunuz?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı